U bent hier
Schepen trekt woorden terug over stadskernrenovatie
Enkele maanden geleden werd uit de mond van schepen van Openbare Werken Vansintjan opgetekend dat het stadsbestuur geld zou verdienen aan het faillissement van de aannemer van de stadskernrenovatie. Maandag op de gemeenteraad moest Vansintjan hierop terugkomen en bevestigt daarmee wat de oppositie al maanden zegt.
In juli werd op een extra gemeenteraad duchtig gedebatteerd over de gevolgen van het faillissement van de aannemer van de stadskernrenovatie. De benodigde herstellingswerken voor 8000 klinkers werd toen geraamd op 254.000 euro. N-VA-ZAP vreesde vooral voor de kosten die nog zouden volgen. Schepen van Openbare Werken Vansintjan hield echter vol dat de waarborg die de aannemer moest storten voor aanvang van de werken deze meerkosten zou dekken. Sterker nog: in mei beweerde de schepen dat er zonder de borg zelfs nog 128.000 euro zou overblijven van het bedrag dat men opzij had gezet voor de werken.
“De voltallige oppositie werd tijdens de debatten op de gemeenteraad weg gezet omdat niemand geloofde dat we hier effectief geld zouden aan verdienen. Maar gisteren werd duidelijk dat de realiteit de schepen heeft ingehaald. De vrees van N-VA-ZAP komt daarmee spijtig genoeg uit”, stelt N-VA-ZAP-fractieleider Matthias Diependaele na afloop van de gemeenteraad.
Uit de offerte van de aannemer die de resterende werken zal moeten uitvoeren blijkt een meerprijs van maar liefst 80.000 euro. Daarmee is zowat de hele waarborg opgebruikt. En er komen nog kosten op ons af die nog niet in te schatten zijn. Op de gemeenteraad maandag moest Vansintjan zijn woorden dan ook terugtrekken. Hij moest daarnaast toegeven dat hij zelf vastgesteld heeft dat de klinkers vandaag losser liggen dan drie maanden geleden.
“Iedereen die door het stadscentrum komt, hoort of ziet dat de klinkers nog steeds niet vastliggen en onvoldoende zijn ingezand. N-VA - ZAP heeft er altijd voor gepleit om dit zo snel mogelijk te doen omdat dit mogelijks nog extra schade en dus kosten teweeg zou brengen. Het stadsbestuur heeft dit steeds geweigerd, met alle gevolgen van dien. De bijkomende factuur dreigt in de bus van de Zottegemnaar te vallen.”, besluit Diependaele.