Zottegemse N-VA kandidaten doen gooi naar parlementszitje

Op 11 februari 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Zottegem telt twee N-VA-kandidaten bij de komende verkiezingen. Naast lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Matthias Diependaele, doet ook Bernard Van Der Stock (27) een gooi naar een parlementszitje. Hij staat op de 3de opvolgersplaats voor de Kamer. “Onze stad is goed vertegenwoordigd op de lijsten en ik ondersteun volop dit jong politiek talent uit Zottegem”, zegt Matthias Diependaele.

Vandaag stelde N-VA haar Oost-Vlaamse kandidaten voor de Vlaamse en federale lijsten voor de verkiezingen van mei voor. Dat Matthias Diependaele de Vlaamse lijst trekt, wisten we al. Maar nu duikt ook de naam van Zottegemnaar Bernard Van Der Stock op op de 3de opvolgersplaats voor de Kamer.

Bernard is 27 en werkte tot voor kort op het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Daar maakte hij de bizarre weken van het Marrakesh-pact vanop de eerste rij mee. “Bij de N-VA heeft het woord principe nog betekenis en is het niet zomaar een hol begrip. Het is deze politieke filosofie die niet mag verloren gaan én die ik met mijn kandidatuur wil belichamen. Verder ligt mijn focus op een efficiënt en modern ambtenarenapparaat, aandacht voor een realistisch klimaatbeleid en een heropleving van het strenge maar rechtvaardig asiel- en migratiebeleid van Theo”, motiveert Van Der Stock zijn kandidatuur.

Bernard en Matthias kwamen al samen op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Zottegem. Vanop de 18de plaats haalde Bernard een mooie score van 452 stemmen en zetelt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Ik ben blij dat Zottegem ook vertegenwoordigd is op de federale lijst. Onze campagnes zullen elkaar zeker versterken. Ik geef dan ook alle steun aan deze jonge Zottegemse politicus en topkerel”, besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is