Zottegem dan toch niet zò financieel gezond

Op 7 februari 2017, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting, Jong N-VA Zottegem, Toerisme

Vorige maand werd de meerjarenbegroting van Stad Zottegem bekend gemaakt. Het stadsbestuur schreeuwde van de daken dat er een “gezond financieel beleid” wordt gevoerd met ruimte voor investeringen. “Of toch niet? Slechts luttele weken na de bekendmaking van de zogezegde positieve resultaten komt de aap uit de mouw”, zegt Jong N-VA voorzitter Arne De Koninck. Het stoomketelmuseum op de Sanitary-site sluit immers voor onbepaalde duur zijn deuren wegens geen ‘geld meer voor investeringen deze legislatuur’.

N-VA-ZAP gemeenteraadslid Evert De Smet maakte op de gemeenteraad van 30 januari al de opmerking dat er niet veel mag fout lopen in Zottegem voordat men in de problemen komt. Nog geen week later verscheen in de pers dat het Stoomketelmuseum naast het Stadshuis voor onbepaalde tijd de deuren sluit. Het stadsbestuur heeft namelijk geen enkele financiële ruimte meer om de restauratie uit te voeren.

Wij betreuren ten zeerste dat één van de weinige musea in Zottegem de deuren moet sluiten. Nu al wordt duidelijk dat het systematisch opbouwen van een historische schuldenberg de stadswerking schaadt. Verbetering zit er de komende jaren bij deze CD&V-SP.A-coalitie niet in”, licht Arne De Koninck toe.

Een jaar en half geleden opende het Stoomketelmuseum zijn deuren (4 juli 2015). Slechts een jaar later (17 juli 2016) moest het gebouw gestut worden omdat het dreigde in te storen. Er werd toen beslist het museum tijdelijk te sluiten. Begin februari 2017 werd bekendgemaakt dat de deuren gesloten zullen blijven voor onbepaalde duur, want van financiering voor de restauratiewerken is de komende jaren geen sprake.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is