Word jij deze zomer dé voetbalkenner van Zottegem?

Op 19 april 2021
Evelien De Both en Brecht Cassiman

Binnen een paar maanden strijden de Rode Duivels mee voor het Europees kampioenschap. Om het EK extra te doen leven in Zottegem, lanceert de stad op initiatief van N-VA-schepenen Evelien De Both en Brecht Cassiman 'Tifogame', een online voetbalpronostiek voor burgers, handelaars en bedrijven. Via dat online platform kan elke Zottegemnaar straks een gratis pronostiekje wagen tijdens het EK, met nevenklassementen onder vrienden, klanten of collega’s. Door ook de handelaars te betrekken, wil het stadsbestuur lokaal shoppen nog aantrekkelijker maken.

Doe zeker mee en wie weet word jij wel de grootste voetbalkenner van de stad!
 

Voetbalgek Zottegem

'We hebben de voorbije jaren bij elk groot tornooi de voetbalgekte in Zottegem zien toenemen. Het is heel onzeker of de markt opnieuw zal mogen vollopen deze zomer. Maar sowieso zullen alle voetbalharten sneller gaan slaan, en dan willen we het EK extra doen leven in onze stad', zegt schepen van Lokale Economie Evelien De Both enthousiast. 

Het stadsbestuur was snel gecharmeerd door het aanbod van Tifogame om voor alle Zottegemse handelaars, horeca en bedrijven een gepersonaliseerd online pronostiekplatform te voorzien.

'Als je zo'n voorzet krijgt, kan je hem maar beter in één tijd binnenkoppen', reageert schepen van Sport Brecht Cassiman met een kwinkslag. 'We zien hierin een opportuniteit om twee vliegen in één klap te slaan: we spelen niet alleen in op een van de grootste sportevenementen van het jaar, we betrekken meteen onze lokale handelaars, bedrijven én alle inwoners. Of je nu voetbalminded bent of niet, als de Rode Duivels aantreden op een groot tornooi is iedereen er graag bij, toch?'
 

Mooie prijzenpot

Met deze actie wil het stadsbestuur ook lokaal shoppen nog aantrekkelijker maken. Elke middenstander zal zich online kunnen registreren in Tifogame en zal gratis een gepersonaliseerde pronostiek kunnen aanbieden voor bestaande en nieuwe klanten. Daarbij kunnen ze vrijblijvend ook zelf prijzen voorzien, zoals originele geschenken, cadeaucheques of kortingbonnen. De stad levert alle tools aan - leuke posters en flyers - zodat deze actie een heus succes wordt.

'We hopen dan ook dat veel handelaars in dit unieke concept zullen meestappen', zegt Evelien De Both. "We geven ook de kans aan Zottegemse bedrijven om zich samen met hun werknemers in te schrijven. Een minipronostiekje met je collega’s: geen betere manier om de teamgeest op de werkvloer te bevorderen!'

Na de registratieperiode kunnen de Zottegemnaren dan ook zelf op zoek naar deelnemende handelaars die een minicompetitie aanbieden, of via www.tifogame.be bekijken welke pronostieken er worden aangeboden op het platform van Zottegem. Bovendien gaat de stad in het overkoepelende klassement ook op zoek naar dé voetbalkenners van Zottegem: voor hen ligt een prijzenpot van 1.000 euro aan cadeaubonnen klaar, te besteden bij tal van Zottegemse handelaars.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is