Wijziging marktopstelling Sint-Maria-Oudenhove

Op 28 januari 2024

Om de succesvolle zondagse markt in Sint-Maria-Oudenhove nog beter en veiliger te laten verlopen, wordt de marktopstelling aangepast. 

De zondagse markt op het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove is niet alleen klein en fijn, maar trekt ook heel wat bezoekers. Net daarom moet de inrichting beter en veiliger. “De huidige opstelling neemt onnodig veel parkeerplaatsen in.  Bovendien zorgt ze met de wachtrijen aan de straatkant voor een onveilige situatie voor de marktbezoekers”, zegt Thomas Van de Walle, secretaris van N-VA Zottegem en afkomstig van Sint-Maria-Oudenhove.

Om daaraan te verhelpen zullen de marktwagens binnenkort verhuizen naar de gevelkant van het plein. “Op die manier komen enkele parkeerplaatsen vrij en zal het ook veiliger worden voor de marktbezoekers. Die zullen immers niet langer moeten aanschuiven op de stoep van de druk bereden weg”, verduidelijkt de bevoegde N-VA schepen Cynthia Van den Steen. “Over deze aanpassingen is er vanzelfsprekend overleg  gepleegd met de markkramers en bewoners. Ze zullen in de komende maanden doorgevoerd worden. We zullen van de gelegenheid ook gebruik maken om fietsnietjes te plaatsen”, besluit Cynthia.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is