“Wij willen Dance D-Vision in Zottegem houden”

Op 12 september 2017, over deze onderwerpen: Dance D-Vision

Op 31 augustus kregen alle Zottegemse gemeenteraadsleden een mail van de organisator van Dance D-Vision met de aanvraag voor de editie 2018 in bijlage. De organisator zegt daarover: “Om redenen van transparantie wordt dit naar alle gemeenteraadsleden verzonden.”

Voor N-VA Zottegem is het belangrijk dat ook volgend jaar Dance D-Vision kan doorgaan in onze stad.

Matthias Diependaele (fractieleider N-VA – ZAP): “Voor N-VA is het belangrijk dat alle initiatieven die leven in de brouwerij van onze stad brengen ondersteund worden. Het is een luxe dat we meerdere middelgrote festivals mogen huisvesten. Het stadsbestuur heeft een belangrijke rol te spelen om aantrekkelijk te blijven voor dergelijke initiatieven. Het is duidelijk dat er volgens de organisator van Dance D-Vision wel wat misloopt op dit vlak. Vooral de ongelijke behandeling tegenover Rock Zottegem is een doorn in het oog. Zij zouden er volgens nieuwsberichten reeds mee gedreigd hebben om naar Geraardsbergen uit te wijken.”

Leven in de brouwerij brengt natuurlijk ook altijd overlast met zich mee. In overleg met de organisator moet dit tot een absoluut minimum worden beperkt. Uit de evaluatie-verslagen blijkt duidelijk dat dit de laatste jaren ook sterk verbeterde. Ook in de toekomst moet de dialoog tussen organisator en de diensten van de stad bijdragen aan het beperken van de overlast.

Matthias Diependaele: “Wat betreft het schenken van sterke dranken tot 22° moeten er volgens ons heel duidelijke afspraken gemaakt worden. Organisator en overheid moeten samen blijven streven naar nul incidenten. Maar het is onaanvaardbaar dat er verschillende regels zouden gelden voor verschillende organisatoren. Een stadsbestuur kan het niet maken om aan de ene organisator meer toe te laten dan aan een andere. Ook al staat die dichter bij het stadsbestuur….”

Het is begrijpelijk dat de organisator snel duidelijkheid wil. Vandaar dat N-VA dit volgende week op de gemeenteraad wil bespreken. Indien het stadsbestuur het been stijf houdt hebben zij mogelijks een verpletterende verantwoordelijkheid in het weg jagen van dergelijk initiatief uit onze stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is