Verkeersraad terug van weggeweest

Op 6 mei 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vanavond gaat de Zottegemse verkeersraad opnieuw van start. Schepen van mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) blaast deze adviesraad nieuw leven in omwille van de uitdagingen op gebied van mobiliteit. “Deze nieuwe bestuursploeg wil inzetten op vlot en veilig verkeer en vraagt daarvoor zoveel mogelijk input”, zegt schepen Diependaele.

De nieuwe bestuursploeg wil conform het bestuursakkoord resoluut inzetten op een vlotte doorstroming van het autoverkeer, vooral in het centrum van Zottegem. Maar evengoed wordt het tijd om een degelijk fietsbeleid uit te tekenen. Niet langer wordt daarbij uitgegaan van losse maatregelen, maar van een geïntegreerd beleid binnen een mobiliteitsplan.

“Een van de omwentelingen die we willen maken in de benadering van onze mobiliteitsuitdagingen is om de inrichting van onze weginfrastructuur de mobiliteitsstromen te laten volgen. Vandaar dat we nood hebben aan de inbreng van de verkeersraad om daar knopen door te hakken”, schetst schepen Matthias Diependaele.

Vanavond ligt er dan ook een stevig plan ter bespreking voor dat de start moet zijn van enkele oplossingen voor enkele belangrijke knooppunten in Zottegem.

“Er ligt veel werk op de plank. Er is al een agenda klaar voor een tweede verkeersraad in juni. De inspraak is dus absoluut geen dode letter”, besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is