Tweede fase Octopusplan afgerond met schoolroutekaart

Op 21 september 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Veiligheid

Zottegem heeft de tweede fase van het Octopusproject afgesloten. “Er is nu een schoolroutekaart die leerlingen de weg naar school toont, inclusief de aandachtspunten onderweg”, zegt schepen van mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA). De voorbije twee schooljaren deed de stad samen met Octopus onderzoek naar de veiligheid van de schoolgaande jeugd in het verkeer.

”Ouders en kinderen werden bevraagd over hun route van en naar school. Uit die informatie werd een schoolvervoersplan voor Zottegem opgemaakt dat duidelijk de zwarte punten aangeeft bij aanvang en einde van de schooluren. Dat plan met bijbehorende aanbevelingen om de punten aan te pakken, overhandigde Octopus nu aan de stad. Voor elke leerling uit het lager onderwijs werd een schoolroutekaart opgemaakt die hen de weg naar school toont, inclusief de aandachtspunten onderweg met een woordje uitleg erbij”, zegt schepen Matthias Diependaele.

De bedoeling is dat zowel de ouders als de scholen met deze kaart aan de slag gaan. “We beseffen goed dat dit nog maar het begin is. Er werd door alle partners veel werk en tijd gestoken in de analyses. De aanbevelingen van Octopus zullen geen dode letter zijn. We gebruiken ze als leidraad voor elke beslissing over mobiliteit waar een van de aandachtspunten bij betrokken is”, belooft Diependaele. 

 

Bron: Het Laatste Nieuws/Vlaamse Ardennen - 21 Sep. 2019, Pagina 39

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is