Toch geld voor heraanleg Welzijnstraat

Op 20 februari 2016, over deze onderwerpen: Welzijnstraat

Het stadsbestuur maakt dan toch geld vrij voor de heraanleg van de Welzijnstraat in de Zottegemse wijk Bevegem. "De bewoners hadden gelijk toen ze begin deze maand aan de alarmbel trokken. De straat ligt er slecht bij en heeft dringend een opknapbeurt nodig", zegt schepen van Openbare Werken Peter Vansintjan. Er werd al 200.000 euro vrijgemaakt voor het project.

De Welzijnstraat bevindt zich achter het station in Zottegem. Door de vele pendelaars én de vier scholen in de buurt krijgt de straat heel wat verkeer te slikken. De kasseien van de Welzijnstraat hebben dan ook hun beste tijd gehad. Begin deze maand trokken buurtbewoners Jean-Pierre Mertens en Willy De Pril nog aan de alarmbel. "Ik woon hier nu ruim 25 jaar en per jaar stel ik toch zo'n vijf à zes verzakkingen vast", vertelde de man. Dat werd beaamd door zijn buurman Jean Pierre. "Enkele maanden geleden zakte het voorwiel van mijn wagen hier maar liefst 50 centimeter in de grond. Er moest zelfs een takeldienst aan te pas te komen. De putten worden elke keer gevuld met zand en wat asfalt, maar dat is geen oplossing. Om het centrum te renoveren, heeft het stadsbestuur geld. Maar in ons zijn ze niet geïnteresseerd", klonk Jean Pierre streng.

 

Werken in 2017

Schepen Peter Vansintjan liet toen weten dat een heraanleg van de Welzijnstraat niet voor de eerste drie jaar op de planning stond, maar komt daar nu op terug. "Ik ben mij bewust van de toestand van deze weg en heb daarom aangedrongen op een versnelde oplossing. We zullen Farys vragen om de rioleringen te vernieuwen waarna ook de weg heraangelegd kan worden. Zonder andere projecten in het gedrang te brengen, hebben toch al zo'n 200.000 euro kunnen vrijmaken voor deze werken", reageert schepen Vansintjan. Al betekent dat echter niet dat de werken dit jaar al zullen starten. "Zo'n procedure duurt al snel anderhalf tot twee jaar. We mogen dus tevreden zijn als de heraanleg in de tweede helft van 2017 kan starten", tempert Vansintjan de euforie.

 

Verzakkingen

Ook oppositiepartij N-VA/ZAP, dat het stadsbestuur eind vorig jaar nog interpelleerde over de Welzijnstraat, is opgetogen over de versnelde aanpak van het dossier. "We zijn bijzonder blij dat onze druk het schepencollege toch overtuigd heeft om hier prioritair werk van te maken. Toen ik nog een kind was, lag de Welzijnstraat er al bijzonder slecht bij. Dertig jaar later is dat natuurlijk alleen maar erger geworden. Nog niet zo lang geleden kwam de straat ook in het nieuws omwille van de vele verzakkingen. Men kon natuurlijk niet blijven ontkennen", zegt Matthias Diependaele.

 

Bron: Het Laatste Nieuws/Vlaamse Ardennen, Za. 20 Feb. 2016, Pagina 43

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is