Stad Zottegem lanceert peukencampagne

Op 4 september 2020
Evelien De Both

Met peukenzuilen, peukenzakjes en een gasboete tot 350 euro wil de stad Zottegem de strijd aanbinden met de sigarettenpeuken in het centrum en aan de horeazaken. De initiatieven kaderen in een brede sensibiliseringscampagne van de stad, die op vraag van de middenstandsraad werd gelanceerd.    

Schepen van Middenstand Evelien De Both ergert zich al langer aan de honderden sigarettenpeuken die in het centrum en aan horecazaken op de grond liggen. En samen met haar ook de handelaars, de uitbaters van horecazaken en de vele bezoekers van het centrum. "De campagne 'Jij bent toch geen viespeuk' moet ervoor zorgen dat het centrum weer peukenvrij wordt. Want één peuk op de grond is er één te veel. Het opruimen ervan is een tijdrovend werk en kost de stad handenvol geld. We zijn meteen gestart met de plaatsing van tien peukenzuilen en met een affichecampagne. Verder gaan we ook drieduizend peukenzakjes verdelen onder de horecazaken. 

Met tien peukenzuilen in het centrum hebben rokers geen excuus meer om de viespeuk uit te hangen. Wie zich toch nog bezondigt, kan een GAS-boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro. De lokale politie zal daar effectief controle op uitoefenen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is