Stad trekt extra geld uit voor handelaars die acties organiseren tijdens Ronde

Op 20 januari 2017, over deze onderwerpen: Middenstand

Er komt extra budget om de Zottegemse middenstanders te ondersteunen bij enkele acties die zij plannen in het kader van Dorp van de Ronde. Tegelijk doet de stad een oproep aan de bevolking om randactiviteiten te organiseren.

Op 2 april is Zottegem, net als in 2018 en 2019 ‘Partnerstad/Dorp van de Ronde’ en daar wil het stadsbestuur iets speciaals van maken. Er wordt gewerkt aan een eigen randprogramma, maar burgemeester Jenne De potter (CD&V) herinnert ook nog aan de voorwaarden voor private activiteiten. “Wie een commerciële of publicitaire randactiviteit wil opzetten op private eigendom of op openbare weg moet dat ten laatste op 2 februari melden of aanvragen.”

“We willen er samen een groot feest van maken en zijn ervan overtuigd dat ook heel wat Zottegemnaren van de gelegenheid gebruik willen maken om langs het parcours een randactiviteit te organiseren”, gaat de burgemeester verder.

“Om alles in goede banen te leiden en de veiligheid tijdens de festiviteiten te garanderen is er wel een meldings- en vergunningsplicht voor deze activiteiten.”

Het peloton zal Zottegem binnenrijden langs de Leenstraat, door Grotenberge rijden langs de Grotstraat en de Grotenbergestraat en Zottegem centrum doorkruisen. Nadien buigt het parcours af op de Elenestraat om naar Velzeke te rijden. Tot slot doen de renners de Paddestraat, slaan ze af in de Rudderhovestraat en rijden ze via de Provinciebaan Zottegem uit richting Zwalm.

Omdat de Ronde ook het centrum van de stad aandoet, wordt er extra budget uitgetrokken voor acties die de Zottegemse middenstanders organiseren te ondersteunen.

 

Zoethoudertje

Bij de oppositiepartijen horen we dat zij dat een goede zaak vinden maar er klinken toch randbemerkingen. “Het is niet meer dan een zoethoudertje voor de handelaars in Zottegem”, reageert Matthias Diependaele (N-VA/ZAP). “Men ging een totaalplan lokale economie opstellen. Men ging een toegewezen ambtenaar aanwijzen die zich enkel met lokale economie zou bezighouden zoals dat bestaat in heel wat andere steden en gemeenten. Men zou een meer kernversterkend beleid gaan voeren. Van dat alles hebben we nog niets gezien. Er is enkel de stadskernrenovatie. Dat is goed, maar wij hebben ook altijd gezegd dat dat niet voldoende is om die lokale economie te ondersteunen en aan te trekken.”

“Op zich is het goed dat er extra budget is om de middenstand te betrekken bij acties in het kader van het Dorp van de Ronde, maar wij zien liever een langetermijnplanning en brede ondersteuning”, vindt ook Heidi Schuddinck (Groen).

Het stadsbestuur wil van die dag toch iets groots maken waar de handelaars ook iets aan kunnen hebben. “We willen die dag extra in de kijker plaatsen”, gaat burgemeester De Potter verder. “Als stad plannen we een reeks festiviteiten om aan Vlaanderen te tonen dat Zottegem echt zot is van de koers en gek is van de Ronde. Ook inwoners kunnen die dag een activiteit langs het parcours op het getouw zetten.”

 

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Vlaamse Ardennen - Gentse Rand - 20 Jan. 2017, Pagina 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is