“Stad moet gesprek aangaan alvorens advocaat te sturen”

Op 28 maart 2018, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur

Al enige tijd is er commotie rond de uitbating van de cafetaria in de Bevegemse Vijvers. Reeds enkele gemeenteraden geleden hebben wij dit aangekaart in de vragenronde met een oproep om dit niet verder te laten escaleren en een constructief gesprek aan te gaan met betrokkenen. Maar blijkbaar kiest het stadsbestuur liever voor een verdere escalatie en confrontatie. Alles startte met de vraag of de kijkruimte (waar geen consummaties moeten worden genomen) geopend moet zijn als er geen publiek zwemmen is. Het lijkt mij behoorlijk overdreven om hiervoor al op kosten van de belastingbetaler met advocaten ‘naar elkaar te gooien’. Ik ben ervan overtuigd dat een gesprek en enkele hernieuwde afspraken tot een veel beter resultaat zou kunnen komen.

Maar ondertussen groeit ook de verwarring met betrekking tot het gebruik van de sportzaal. Alhoewel nog maar (ongeveer) 10 jaar oud zou de sportvloer al aan vervanging toe zijn. Verenigingen die de sportzaal geregeld gebruiken kregen het bericht dat ze tijdelijk moeten uitwijken naar andere faciliteiten. Maar nu blijkt dat dit niet geldt voor alle verenigingen. Wij kregen te horen dat er nu toch toegelaten wordt aan enkelen om de sportzaal te gebruiken. Ondertussen is er totale verwarring over de vraag wanneer de sportzaal opnieuw toegankelijk zal zijn voor iedereen.

Matthias Diependaele: “Het is hemeltergend dat op deze manier een stad wordt bestuurd. Amateurisme ten top. Hoe kan het nu toch dat er advocaten moeten worden ingeschakeld over de vraag of een deur al dan niet open mag zijn op welk moment? Is er dan niemand in het Zottegemse stadsbestuur die een gesprek kan aangaan om dit op een degelijke manier te regelen zonder dat er advocaten moeten worden betrokken? Qua communicatie loopt het al langer mis in onze stad. Zeker naar verenigingen toe. Maar nu blijken ook niet alle verenigingen op dezelfde manier behandeld te worden. Leuk voor wie de zaal wel mag gebruiken. Maar daar zijn de anderen niets mee.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is