Stad bedankt voorbeeldige bestuurders met een Control Cruiser-bord

Op 4 september 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Zottegem gaat voorbeeldige automobilisten bedanken met een Control Cruiser-bord. “Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag”, kondigt schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) aan.

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s... bestuurders die onze straten onveilig maken met hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: ‘control cruiser’. En iedereen in Herzele krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken. “Deze nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)”, legt schepen Matthias Diependaele uit. “Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de bestuurders bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.”

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. “Inwoners kunnen bij ons een bord komen ophalen om voor hun raam te hangen. De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober. In die periode zal onze lokale politie ook extra controles doen”, geeft de schepen nog mee. Doe je mee? Vraag nu je bord aan via mobiliteit [at] zottegem.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is