Ruim 12,6 miljoen euro voor sociale woningen in Zottegem

Op 5 mei 2017, over deze onderwerpen: Sociale woningen

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) investeert een recordbedrag in extra sociale woningen, en dat merken we ook in Zottegem. In de Egmontstad investeerde Homans de voorbije drie jaar meer dan 12,6 miljoen euro in 86 nieuwbouwprojecten. “Goed nieuws! Door deze investeringen, kunnen we meer mensen helpen die op zoek zijn naar een betaalbare en kwaliteitsvolle woning”, reageert N-VA-ZAP fractieleider Matthias Diependaele.

Minister Homans wil meer Vlamingen aan een sociale woning helpen. Nooit eerder werd er zo fors geïnvesteerd in sociale woningen als tijdens deze regeerperiode. Voor de provincie Oost-Vlaanderen alleen al spreken we over een bedrag van 440.528.309 euro, goed voor 6 376 bijkomende sociale woningen en renovaties. In Zottegem gaat het specifiek om 86 nieuwbouwprojecten, goed voor 12.603.153 euro aan investeringen.

Aan het huidige investeringsritme en de bijhorende recordbedragen zit minister Homans momenteel al voor op het groeipad van 50.000 bijkomende sociale woningen tegen 2025, zoals uitgetekend in het grond- en pandendecreet. In totaal kwamen er al meer dan 28.000 sociale woningen bij in Vlaanderen. Dan houden we nog geen rekening met het recordbedrag van 866 miljoen euro dat in 2016 werd geïnvesteerd voor de bouw en renovatie van sociale woningen.

Met dit nieuws zijn we uiteraard zeer tevreden”, zegt N-VA-ZAP fractieleider Matthias Diependaele “Door deze investeringen, kunnen we meer mensen helpen die op zoek zijn naar een betaalbare en kwaliteitsvolle woning”.

Bovendien wordt er zowel bij nieuwbouw als bij renovatie extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woning. “Dat is erg belangrijk. Niet alleen voor personen met een beperking maar ook voor ouderen, die daardoor langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen”, besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is