Reactie N-VA-ZAP op het gemeenterapport Zottegem 2016: “Geen reden voor feestje”

Op 30 januari 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

N-VA/ZAP is na de laatste verkiezingen de grootste partij in Zottegem, nipt voor CD&V, en had liever zelf in de meerderheid gezeten. “Het is volgens ons al een hele prestatie om het nog slechter te doen dan het vorige bestuur”, reageert Matthias Diependaele op het gemeenterapport. “Een resultaat van 5,6 tegenover een gemiddelde van 6,4 en daarmee een derde laatste plaats halen is echt niet goed voor een stad als Zottegem. Het resultaat is extra jammer als je ziet hoe graag mensen in onze stad wonen, maar niet trots zijn op hun bestuur.”

De oppositie ziet geen reden om een feestje te bouwen. “Deze coalitie is gewoon een voortzetting van de vorige kwakkelmeerderheid. Men slaagt er niet het stuur om te gooien. De inwoners tonen duidelijk hun afkeer voor de aanpak van de criminaliteit en kleine overlast. Ook de stadsfinanciën zijn een grote zorg voor ons en de inwoners. Het is broodnodig om te investeren in onze gemeente. Dus moeten we spaarzaam zijn op de werkingsmiddelen. Elke euro moet drie keer worden omgedraaid. Maar het lukt niet om spaarzaam te zijn.”

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Vlaamse Ardennen - Gentse Rand - 30 Jan. 2016

Het volledige rapport vindt u via: http://interactief2.nieuwsblad.be/WedstrijdCR/WedstrijdCR.aspx?ID=RdiRmwya+hyI0ZiIY0emebOhwJ6uGG79qXAIpNdP_b02xAfBBLjL+X0xzxLecqwh9gm5zXDxVKJTva04Rm

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is