Oppositie kritisch over kost en nut van fietssuggestiestroken

Op 20 april 2018, over deze onderwerpen: Fietspaden, Veiligheid

De oppositie heeft vragen bij de plannen voor fietssuggestiestroken in Bruggenhoek, de Désire Van Den Bosschestraat, Nieuwstraat, Godveerdegemstraat, de Kastanjelaan en aan de bushaltes aan de voorkant van het station. Geraamde kostprijs: ruim 83.000 euro.

“Ik heb vragen bij het nut en de veiligheid van fietssuggestiestroken, in vergelijking met echte fietspaden”, zegt Open VLD-raadslid Dirk Minnaert. “Je mag er op parkeren en dus kan de veiligheid van de fietsers niet worden gegarandeerd.” Volgens Groen-raadslid Heidi Schuddinck moet de keuze voor fietssuggestiestroken beter overwogen worden. “Ze zijn nuttig, maar op plaatsen waar dat kan, moet voorrang worden gegeven aan een fietspad. Dat is op enkele van deze plaatsen zeker het geval.” Evert De Smet van N-VA wijst op het feit dat de geplande stroken 1,5 meter breed zijn, terwijl dat de wet in 1,7 meter voorziet.

Schepen Peter Vansintjan (CD&V) laat weten dat de keuze voor fietssuggestiestroken vooral pragmatisch is. “Elke fietssuggestiestrook draagt bij tot het fietsvriendelijk maken van onze stad. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Er is overleg aan voorafgegaan, onder andere met de mobiliteitsambtenaar.” 

 

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Vlaamse Ardennen - Gentse Rand, Vr. 20 Apr. 2018, Pagina 4

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is