Nieuwe investering van 175.000 euro in Zottegemse scholen

Op 29 november 2020
Peter Lagaert bij Sint-Barbaracollege

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 102.000 euro in het Sint-Barbaracollege in de Trapstraat en 73.000 euro in vrije basisschool ’t Waterpleintje in Sint-Goriks-Oudenhove. Daarmee zullen beide scholen een aantal belangrijke vernieuwingswerken kunnen uitvoeren. "Elk kind heeft recht op onderwijs in functionele en duurzame schoolgebouwen", zegt minister Weyts. "In bijzondere tijden moeten we blijven investeren in een kwaliteitsvol onderwijspatrimonium. Want onderwijs in goed uitgeruste schoolgebouwen komt ook de onderwijskwaliteit ten goede."
 

Krachtige investeringsgolf in schoolgebouwen

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Die financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts drie miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook onze stad Zottegem ten goede.

Minister Weyt investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 102.000 euro in het Sint-Barbaracollege in de Trapstraat. Met dat bedrag zullen de bestaande CV-ketels door nieuwe vervangen worden door condenserende CV-ketels op aardgas. Vrije basisschool ’t Waterpleintje in Sint-Goriks-Oudenhove ontvangt 73.000 euro voor het vernieuwen van een plat dak, het renoveren van de sanitaire voorzieningen en het  vernieuwen van het buitenschrijnwerk.

"Sinds deze coronacrisis beseffen leerlingen, leerkrachten en ouders meer dan ooit hoe ontzettend belangrijk de scholen zijn”, vult Peter Lagaert aan, voorzitter van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. “We moeten daarom volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. We zijn met N-VA Zottegem dan ook zeer blij dat ook onze Zottegemse scholen kunnen genieten van deze Vlaamse investeringen”, besluit hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is