Na jaren geduld en frustratie gaan werken spoorwegbrug eindelijk van start

Op 28 februari 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

De werken aan de nieuwe spoorwegbrug in de Erwetegemstraat en Meerlaan gaan maandag van start. De huidige doorgang wordt vanaf 27 mei afgesloten voor alle verkeer.

De spoorwegbrug is al jaren een doorn in het oog van de weggebruikers. De doorgang onder de sporen is er zeer smal en laat niet toe dat twee wagens elkaar kruisen. Bovendien wordt het zicht er belemmerd door een S-bocht en zijn ook de trottoirs verwaarloosbaar. De nieuwe doorgang zal breed genoeg voor twee wagens en ook de stoepen zullen breder zijn. De S-bocht, die de Meerlaan en de Erwetegemstraat met elkaar verbindt wordt rechtgemaakt. Het stuk richting de spoorwegovergang wordt doodlopende straat.

Project sleepte even aan

De vergunning voor de werken werd al in juli 2017 afgeleverd, maar vooraleer ze konden beginnen, moest er eerst werk gemaakt worden van de nodige onteigeningen. “Het gaat om ingrijpende werken, waarbij de huidige brug eerst wordt gesloopt en er ter plaatse een nieuwe wordt gemaakt”, zegt schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA).

Die zal rechts van de bestaande brug geplaatst worden. Het plaatsen van de koker gebeurt in het weekend van 15 en 16 juni. Om alles zo snel en zo vlot mogelijk te laten verlopen zal er dat weekend dag en nacht gewerkt worden. De doorgang in de Erwetegemstraat wordt afgesloten vanaf 27 mei en dat tot het einde van de werken, voorzien op 8 november.”

Uiteraard proberen we de overlast tijdens de werken zo veel mogelijk te beperken. In samenspraak met de NMBS zullen we de buurtbewoners daarbij correct informeren door het verspreiden van een pamflet. We steken deze folder bij iedereen in de bus en plaatsen de tekst op de webstek van de stad en sociale media. Buurtbewoners die nog vragen hebben, kunnen altijd rechtstreeks met mij contact opnemen”, besluit schepen Diepen­daele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is