N-VA/ZAP en Rock Zottegem in staat van oorlog

Op 20 april 2016, over deze onderwerpen: Rock Zottegem

Gemeenteraadslid Pascal De Corte heeft tijdens de gemeenteraad een oorlog ontketend tussen oppositiepartij N-VA/ZAP en de organisatoren van Rock Zottegem. Alles draait rond het schenken van cocktails.

Tijdens de gemeenteraad werd over het politiereglement gestemd voor de openluchtevenementen Rock Zottegem en Dance D-Vision. Gemeenteraadslid Pascal De Corte verweet het stadsbestuur hypocrisie omdat in de fuifzaal geen sterke dranken mogen geschonken worden en dat het verbod op cocktails en alcoholpops niet in het reglement van Rock Zottegem en Dance D Vision staat.

Pascal De Corte had ook kritiek op het reglement voor de fuifzaal dat het schenken van sterke dranken aan banden legt, hoewel dat maanden geleden al door de gemeenteraad werd goedgekeurd. “Ik heb absoluut geen probleem met een cocktailbar op een festival, integendeel, maar wel met de ongelijkheid. Cocktailbars hebben een meerwaarde en kunnen bijzonder lucratief zijn. De organisatoren van Rock Zottegem, die tot de meerderheid behoren, laten dit dus wel toe voor hun evenement maar verbieden dit voor organisatoren van fuiven zoals de Midlife Party, 1ste werkdag of de After Work party.

Het stadsbestuur benadrukt nogmaals dat het verbod in de fuifzaal er kwam na meerdere incidenten waarbij jongeren, zelfs kinderen, afgevoerd moesten worden na drankmisbruik. N-VA/ZAP was trouwens zelf ook vragende partij om dergelijke voorvallen een halt toe te roepen. Hiervoor werd een actieplan opgemaakt. Maar nu trekt De Corte die ganse redenering voor de fuifzaal in twijfel en trekt de regeling door naar de openluchtactiviteiten.

Kurt De Loor, organisator van Rock Zottegem reageert ziedend. “Ik pik het niet dat N-VA/ZAP de goede naam van Rock Zottegem door het slijk haalt en politiek misbruikt. In andere fuifzalen over het hele land gelden gelijkaardige afspraken. Dat reglement geldt natuurlijk enkel voor evenementen die in de fuifzaal plaatsvinden en niet voor evenementen daarbuiten. En nu beweert N-VA/ZAP dat we dit reglement speciaal voor de organisatie van Rock Zottegem door de vingers zien. Wil N-VA/ZAP de afspraken die in het actieplan staan om Bevegem te ontlasten, versoepelen of willen ze een verbod op specifieke sterke dranken op alle evenementen die in Zottegem georganiseerd worden? Dat gaat dan bijvoorbeeld ook over een verbod op cocktailbars tijdens Kermis Zottegem, de kerstmarkt, de vlooienmarkt, de Picarrenfeesten, Jazz@thebib, Dance D-Vision en ga zo maar door. Maar ik denk dat het er N-VA/ZAP enkel om te doen is om de organisatie te schaden. Ik pik het niet dat mensen onze goede naam op zo'n goedkope en leugenachtige manier door het slijk halen.”

 

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Vlaamse Ardennen - Gentse Rand, Wo. 20 Apr. 2016, Pagina 1

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is