N-VA Zottegem stelt top lijst voor

Op 7 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA Zottegem trekt met een mix van jong talent en politieke ervaring naar de kiezer. Vandaag stellen we onze top 6 voor. Lijsttrekker Matthias Diependaele is trots: “Met deze gedreven ploeg willen we elke Zottegemnaar aanspreken. Onze ambitie is niet minder dan opnieuw de grootste worden!”

De top zes voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ligt vast bij N-VA Zottegem. We stellen hen graag aan u voor. Naast lijsttrekker Matthias Diependaele vinden we achtereenvolgens:

 

Cynthia Van den Steen (49)

Cynthia is raadslid sinds 2013 en was voorheen al politiek actief als voorzitter van ZAP. Dat nu volledig is ingekanteld in N-VA Zottegem. Ze woont in Strijpen, is gehuwd met Tom Van Cauwenberge en mama van drie. Professioneel werkt Cynthia als verpleegkundige. Daarom onderschrijft ze het belang van een gedegen basisaanbod aan opleiding, zorg en begeleiding. Haar politieke drijfveer bestaat uit hulp bieden waar nodig en kansen creëren voor iedereen om zich te kunnen ontwikkelen. Dieren hebben een speciale plaats in het leven van Cynthia en in haar zeldzame vrije tijd waagt ze zich aan verschillende kookkunsten die ze ziet als culinaire reizen waar je verschillende culturen in je bord kan ontdekken en proeven.

 

Evert De Smet (37)

Evert woont samen met Emmy in Elene en is vader van Amber en Witse. Al zes jaar is hij een gedreven raadslid en legt hij de meerderheid het vuur aan de schenen in dossiers als de gemeentefinanciën, de (fiets)mobiliteit en de stadskernrenovatie. Ook professioneel is Evert actief in de politiek als medewerker op het N-VA partijsecretariaat in Brussel. Als engagement bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil Evert dat de Zottegemnaren opnieuw oprecht fier mogen
zijn op hun stad. Een degelijk beleid mét langetermijnvisie is dan ook dringend nodig.

 

Evelien De Both (31)

Evelien is getrouwd met Dieter De Naeyer en samen hebben zij een zoon Jérome (1). Na een carrière als advocaat aan de Brusselse Balie, zal zij binnenkort als advocaat aan de Balie van Kortrijk aan de slag gaan. Evelien is OCMW-raadslid voor N-VA Zottegem. Zij wil er vooral over waken dat de sociale middelen efficiënt worden ingezet, zodat die gaan naar de mensen die het écht nodig hebben. Als Bevegemse ligt ook de leefbaarheid van Bevegem haar nauw aan het hart. Ten slotte wil Evelien zich als jonge moeder inzetten om van Zottegem een stad te maken met vele mogelijkheden voor ouders en hun kinderen. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met sporten, reizen en allerhande culturele en sociale activiteiten. 

 

Brecht Cassiman (31)

Ondanks zijn nog steeds jeugdige leeftijd is Brecht niet aan zijn politiek proefstuk toe: in 2006 stond hij als 19-jarige op de lijst van ZAP, in 2012 op de kartellijst N-VA – ZAP. In het begin van deze legislatuur kwam hij in de gemeenteraad. Daar speelde Brecht gretig in op diverse topics zoals sport- en milieubeleid, mobiliteit en administratieve vereenvoudiging. In het professionele leven is Brecht actief als Key Accountmanager bij motorkledingfabrikant Richa. Deze jonge papa vindt daarnaast nog de tijd om zich te engageren in het bestuur van voetbalclub KSV Sottegem. De komende jaren ziet Brecht vooral uitdagingen in de zoektocht naar middelen voor nieuwe sportinfrastructuur, de ontwarring van de mobiliteitsknoop en de digitale uitdagingen in Zottegem.

 

Pascal De Corte (45)

Pascal is geborgen en getogen Zottegemnaar. Hij heeft er ook heel zijn leven gewerkt. In zijn jonge jaren was dat in de horeca als eigenaar van swing-café “Vita”. In 2005 startte hij zijn eigen schoonmaakbedrijf op, Poetshulp Z-O-Vlaanderen, waarmee hij inmiddels uitgroeide tot één van de grootste private werkgevers in Zottegem. Als rasechte ondernemer liggen thema’s als lokale economie, middenstand en mobiliteit Pascal nauw aan het hart. Hij volgde deze de afgelopen zes jaar in de gemeenteraad van nabij op en ziet hier ook de grootste uitdagingen voor onze stad. In zijn schaarse vrije tijd kan je Pascal ook nog vinden bij diverse sportverenigingen.

 

Met een gemiddelde leeftijd van 38,5 jaar in de top zes stelt N-VA Zottegem een jonge, maar vooral ambitieuze ploeg voor. In 2012 werd de partij al de grootste, maar werd toen buiten de meerderheid gehouden. Intussen hebben onze mensen in de gemeenteraad bewezen over dossierkennis, verbale skills en politiek doorzicht te beschikken. N-VA Zottegem is met deze ploeg en haar programma dan ook het enige realistische alternatief voor de vastgeroeste bestuurscultuur die al decennia lang de Zottegemse politiek domineert.

Lijstrekker Matthias Diependaele schetst de ambities: “Met een doordracht programma en een evenwichtige ploeg willen we opnieuw de grootste worden en ditmaal wél aan de knoppen zitten. We kunnen alleen veranderen als we mee beleid voeren. Deze kandidaten én de ganse ploeg hebben daar de kwaliteiten toe.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is