N-VA Zottegem stelt schepenen voor

Op 3 december 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

N-VA Zottegem stelt met trots haar schepenen voor de komende bestuursperiode voor. U wist al dat Matthias Diependaele vanaf 2022 burgemeester van Zottegem wordt. Naast hem vinden we nog twee N-VA’ers in het schepencollege. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar trekt N-VA de kaart van de jeugd om de verandering in Zottegem een gezicht te geven.

N-VA lijsttrekker Matthias Diependaele (39) wordt dus binnen drie jaar de burgervader van onze stad. Daarvoor zal hij drie jaar in het schepencollege zetelen als schepen bevoegd voor Verkeer en Mobiliteit, Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening, Deelgemeenten en dierenwelzijn. Een technische portefeuille die een dossiervreter als Matthias op het lijf geschreven is. “Vooral op het vlak van mobiliteit zie ik grote uitdagingen zoals het verhogen van de verkeersveiligheid en het doorhakken van verkeersknopen”, zegt Matthias. Dierenwelzijn is dan weer een nieuwe bevoegdheid waar N-VA werk wil van maken. Als burgemeester zal hij de algemene leiding op zich nemen en specifiek bevoegd zijn voor Veiligheid (Politie, Brandweer).

De eerste schepen in het college wordt Evelien De Both (32). Deze jonge moeder en advocate uit Bevegem krijgt Verkiezingszaken, Ontwikkelingssamenwerking, Patrimonium, Lokale economie, Middenstand, Feestelijkheden en Personeelsbeleid onder haar hoede. “Een gevarieerde portefeuille met heel wat mogelijkheden. Een doorstart voor onze middenstand en het uittekenen van een modern personeelsbeleid zijn maar één van de vele uitdagingen”, zegt Evelien.  

De tweede schepen is Brecht Cassiman, 31 en jonge papa. Met een groot hart voor het lokale sportleven, zal Brecht het sportbeleid en het AGB de komende zes jaar vorm geven. Daarnaast sluiten digitalisering en communicatie naadloos aan bij zijn commerciële achtergrond. Toerisme en Citymarketing sluiten het rijtje in deze ruime schepenportefeuille. "Een interessante waaier aan bevoegdheden, waar de uitdagingen niet op twee handen te tellen zijn," beaamt Brecht. "Een sterke interne en externe communicatie, gekoppeld aan slimme investeringen, moet het leven van de Zottegemnaar aangenamer maken en onze stad de uitstraling geven die ze verdient."

Tot slot vermelden we ook nog Evert De Smet (38) en Peter Lagaert (56). Evert komt binnen drie jaar in het college als Matthias doorschuift van schepen naar burgemeester. Hij zal dan ook dezelfde bevoegdheden opnemen. Peter zal vanaf januari 2019 de gemeenteraden in goede banen leiden als voorzitter van de gemeenteraad. Een trendbreuk met het verleden, toen de burgemeester steevast ook de gemeenteraad voorzat.

Voorzitter Tom Van Cauwenberge is tevreden en kijkt vol vertrouwen naar de nieuwe bestuursploeg: “De aanduiding van de schepenposten binnen onze raadsleden is heel vlot verlopen. Wij hebben niet de gewoonte om enkel naar de voorkeurstemmen te kijken. Er zijn nog heel wat andere zaken die we in overweging nemen, zoals de persoonlijke interesses en de tijd die onze mensen kunnen besteden aan hun taak. Met deze jonge ploeg, onze raadsleden en ons voltallige bestuur willen we werk maken van een beleid voor alle Zottegemnaren. We willen een luisterend oor zijn voor iedereen en zullen ons de naad uit de broek werken om de beloofde verandering in de praktijk te brengen”, besluit Van Cauwenberge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is