N-VA Zottegem schenkt 600 euro aan Sint-Franciscusschool Velzeke

Op 16 november 2018, over deze onderwerpen: Acties N-VA-ZAP

Eind september werd de Sint-Franciscusschool in Velzeke getroffen door een zware brand. Ondertussen is de heropbouw van de school begonnen. Omdat zowel van de school als van de leerlingen heel wat persoonlijke spullen verloren gingen, heeft de school een noodfonds opgericht. N-VA Zottegem draagt graag haar steentje bij door de opbrengst te schenken van de tombola van ons eetfestijn va zondag 7 oktober.

Het is fantastisch om te zien hoe snel de directie van de school het heft in handen heeft genomen om na de vreselijke brand de draad weer op te nemen. Ik hoop dat ze met de oprichting van het steunfonds het benodigde geld kunnen ophalen. Als partij willen wij graag ons steentje bijdragen met een gift van 600 euro”, zegt fractieleider voor N-VA Zottegem Matthias Diependaele.

Door de brand bleven de 90 leerlingen in september drie dagen noodgedwongen thuis. Een tijdelijk onderkomen in de vorm van containerklassen en de wederopbouw kost de school handenvol geld. “De brand raakte ons diep en we hadden meteen het idee vanuit de partij om de opbrengst van onze tombola te schenken aan het schooltje. We lieten dat ook weten aan de directrice, maar we mochten dat toen nog niet publiek maken omwille van de sperperiode. Vandaag staan we hier dus met de cheque”, vertelt N-VA voorzitter Tom Van Cauwenberge.

N-VA Zottegem hoopt zo te kunnen bijdragen aan de snelle heropbouw van het schooltje.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is