N-VA Zottegem pleit voor geschrankte parkeervakken in het Meileveld

Op 8 mei 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Parkeerbeleid, Veiligheid

De bewoners van het Meileveld in Zottegem weten maar al te goed dat er te snel gereden wordt in hun straat. Ook voor wie wel eens door het Meileveld rijdt, is het soms moeilijk passeren. Geparkeerde wagens maken kruisen tot een lastige zaak met gebeurlijke blikschade tot gevolg. N-VA Zottegem ziet een oplossing in de aanleg van wisselende parkeervakken, zoals men in de Molenkouter van plan is. “Een oplossing voor het moeilijk kruisen én het remt de snelheid”, stelt Matthias Diependaele.

Momenteel mag men beurtelings de ene helft van de maand aan de ene zijde, dan weer aan de andere zijde parkeren in het Meileveld. Eens er wagens langs de kant van de weg staan, is het soms moeilijk voor twee voertuigen om nog te kruisen. Af en toe sneuvelt er zo wel eens een zijspiegel of erger. Er wonen ook veel gezinnen met kinderen op deze Zottegemse uitvalsweg.

Op rustige momenten loopt de snelheid in de straat bovendien soms hoog op omdat bestuurders – ondanks de geparkeerde wagens langs de kant – “vrije baan” hebben. Matthias Diependaele van N-VA Zottegem ziet heil in de aanleg van parkeervakken afwisselend aan beide zijden van de weg. Uiteraard moeten we dit zien in combinatie met de nodige controle en handhaving, zoals elektrische snelheidsborden en politiecontroles.

“Op die manier rem je de snelheid af omdat er als het ware moet gezigzagd worden tussen de parkeervakken. Kruisen zal iets hoffelijker verlopen omdat wagens dienen te wachten als een hindernis – zijnde geparkeerde wagens – opduikt op hun baanvak. In de Molenkouter is men dit ook van plan en we zouden het graag doorgetrokken zien naar het Meileveld”, besluit Diependaele. Hij voegt er wel aan toe dat er overleg moet komen tussen de stadsdiensten en de bewoners over de vraag waar die parkeervakken precies moeten komen. Die kunnen dan worden afgestemd op de bestaande in- en uitritten. Onder geen beding zou het aantal bestaande parkeerplaatsen mogen verminderen.

Op de gemeenteraad van 28 mei zal N-VA Zottegem het voorstel op tafel leggen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is