N-VA-ZAP zet afvalophalers in de bloemetjes

Op 26 november 2016, over deze onderwerpen: Acties N-VA-ZAP, Milieu

Deze week wordt voor het eerst de 'Week van de Afvalophaler' gehouden. Een mooi initiatief. Stel u maar eens een leven voor zonder deze mannen en vrouwen die ons afval doen verdwijnen. Uit  een steekproef bij afvalinzamelaars blijkt dat afvalophalers dagelijks worden geconfronteerd met onaangepast gedrag van andere weggebruikers. Reden genoeg voor N-VA-ZAP om het initiatief te ondersteunen en hen in de bloemetjes te zetten.

Op zaterdagvoormiddag trok N-VA-ZAP met een delegatie van bestuursleden en mandatarissen naar het Zottegems recyclagepark om daar de medewerkers in de bloemetjes te zetten. “We staan nog te weinig stil wat het werk van de ophalers en het personeel van recyclageparken voor ons betekent”, steekt N-VA-ZAP fractieleider Matthias Diependaele van wal. “Dankzij hen raken we op een gemakkelijke manier van ons afval af. Maar daar houdt het niet op: mede dankzij hun inspanningen is Vlaanderen recyclagekampioen en doen we het alsmaar beter op het vlak van sorteren”.  

Daarom wordt tijdens de ‘Week van de afvalophaler’ opgeroepen om de afvalophalers of recyclageparkwachters te bedanken voor hun werk. Een oproep waar N-VA-ZAP heel graag gehoor aan geeft. Zo zetten we onze schouders onder het initiatief om meer respect te tonen voor hun fysiek zware werk, dat jammer genoeg nog steeds niet door iedereen in dank wordt aanvaard.

We kunnen ons geen leven zonder hen inbeelden en dat verdient een presentje. Omdat het moeilijk is om een vuilniswagens op straat tegen te houden, trokken we zaterdag naar het recyclagepark in Zottegem met een assortimentje streekproducten om de medewerkers te bedanken en een hart onder de riem te steken. Maar uiteraard willen we hiermee alle afvalophalers uit onze regio te bedanken.”, besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is