Laat ons de speelpleintjes in Zottegem aanpakken

Op 12 april 2016, over deze onderwerpen: Jong N-VA Zottegem, Speelpleinen

Nu de lente in het land is en kinderen terug willen buiten spelen, worden speelpleintjes terug vaak bezocht. Jong N-VA Zottegem vindt dat daarom de Zottegemse speelpleintjes een grondige opknapbeurt verdienen. Ze gingen vorig weekend op pad en stelden vast dat verschillende speeltoestellen kapot en vervuild waren. Ook uit vuilbakken steken roestige spijkers. Ze roepen de meerderheidspartijen op om actie te ondernemen en deze speelpleintjes terug kindvriendelijk en veilig te maken.

Vorig weekend gingen de Jong N-VA’ers op pad om de staat van de speelpleintjes in Zottegem te bekijken. Omdat het goed weer was, waren op verschillende pleintjes kinderen aan het spelen. Jonge ouders moesten hun oogappels helaas zeer goed in het oog houden. De speelpleintjes bleken niet goed afgesloten en sommige toestellen waren niet veilig om te gebruiken. “We roepen het stadsbestuur op om actie te ondernemen en deze speelpleintjes op te knappen” stelt Arne De Koninck.

Uit reacties van omwonenden blijkt dat het speelpleintje aan de Grotenbergestraat niet goed is afgesloten. Een kleine wip ligt afgebroken tegen de grond en uit vuilbakken steken roestige spijkers. De andere toestellen verdienen een grondige opknapbeurt. Het basketpleintje aan de overkant is zelfs volledig afgesloten voor het publiek en ligt te verkommeren. Het pleintje in de Urnestraat in Velzeke ligt vol met huis- en houtafval. Er is eveneens veel huisvuil terug te vinden op het pleintje aan de kerk in Erwetegem. Vuilbakken zijn daar niet te vinden.

De speelpleintjes aan de Bevegemse Vijvers en in Bevegem blijken zeer goed onderhouden. Lisa Van Caenegem vraagt zich daarom af: “Waarom worden de andere pleintjes niet onderhouden? Liggen ze misschien op minder belangrijke locaties in Zottegem?”. Op hun facebookpagina hebben ze alvast alle foto’s geplaatst van de problemen op de verschillende pleintjes. “Voor Jong N-VA verdienen de speelpleintjes voortdurend aandacht”, besluit Joke Rossel.

 

Info:

Joke Rossel

Voorzitter Jong-N-VA Zottegem

rossel.joke [at] gmail.com

0478/066813

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is