Evelien De Both nieuw OCMW-raadslid voor N-VA in Zottegem

Op 22 november 2017, over deze onderwerpen: OCMW Zottegem

Een nieuw en jong gezicht in de Zottegemse politiek: Evelien De Both (31) zal deze week voor het eerst zetelen in de OCMW-raad, waar ze de fakkel overneemt van Rik Vandeputte. Evelien is mama van Jérome en getrouwd met Dieter De Naeyer. Na een jonge carrière als advocaat, is zij nu op professioneel vlak actief als juridisch adviseur.

"Als jonge mama draag ik het sociaal beleid van onze stad een warm hart toe," beklemtoont Evelien. "We moeten er echter meer dan ooit over waken dat de sociale middelen efficiënt worden ingezet, zodat die gaan naar de mensen die het écht nodig hebben. Het OCMW moet terug naar zijn essentie. Mijn juridische achtergrond en jeugdig enthousiasme zal zeker van pas komen om het schimmig kluwen van het Zottegemse OCMW, te ontrafelen," laat de Bevegemse in niet te missen bewoordingen verstaan. "Naast sociaal beleid en welzijn, staat de leefbaarheid van Bevegem ook hoog aangeschreven in mijn agenda."

Rik Vandeputte geeft zijn zitje in de OCMW-raad op voor het jonge geweld.  "Rik liet zich de voorbije jaren opmerken door een grondige dossierkennis, waarbij geen detail aan hem voorbij ging. Diezelfde ijver legt Rik intussen al een tijdje aan de dag in de gemeenteraad, waar hij uiteraard wel blijft zetelen," vult fractieleider Matthias Diependaele nog aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is