“Egmont staat droog”

Op 29 februari 2016, over deze onderwerpen: City marketing, Stadskernrenovatie, Toerisme

“In Zottegem stierf er nog niemand van den dorst”, zo luidt het refrein van het volkslied van Zottegem.  Maar ondertussen staat ‘onze Egmont’ wel al jaren droog. Wie herinnert zich nog de tijd dat de vier leeuwenkoppen in de waterbakken onderaan het standbeeld van Lamoraal Graaf van Egmont water spoten? Voor N-VA-ZAP mag die tijd gerust terugkomen.

Lang geleden werkte de fontein nog en spuwden de vier leeuwenkoppen water in de waterbakken onderaan het standbeeld van Lamoraal Graaf van Egmont. Op een gegeven moment kwam alles droog te staan en veel later bij een bezoek van wijlen Oost-Vlaams gouverneur André Denys aan de stad werden er bloemen in de waterbakken geplant. Rond het standbeeld werden toen ook kleine sparren voorzien.

N-VA-ZAP ging ervan uit dat men in het kader van de stadskernrenovatie de fontein terug in ere zou herstellen, maar dat is niet gebeurd. Nu staat het standbeeld daar maar wat verloren. Men wil wel met een ‘masterplan toerisme’ komen, maar aan zulke kleine zaken die een groot verschil kunnen maken denkt men dan weer niet. Het zou nochtans van echte ‘citymarketing’ getuigen. Vierhonderdvijftig jaar geleden werd Graaf Lamoraal van Egmont onthoofd en dit gaat men terecht in 2018 herdenken. Volgens N-VA-ZAP beginnen we dan best met het standbeeld zijn rechtmatige plaats terug te geven. Volgens ons zet je Zottegem het best op de kaart door te verbeteren wat er is in plaats van grootse plannen met holle woorden te maken.

 

 

Info:

Ghislain Diependaele                                                

Raadslid N-VA-ZAP

diependaele.debrauwer [at] skynet.be  |   0473/756942

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is