Cynthia Van den Steen wordt nieuwe N-VA-schepen in Zottegem

Op 12 april 2022
Peter Lagaert en Cynthia Van den Steen

Cynthia Van den Steen vervangt Peter Lagaert als N-VA-schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in het Zottegemse College van Burgemeester en SchepenenDe vervanging gaat in vanaf de aanstelling van Cynthia op de volgende gemeenteraad. 


Huidig N-VA-schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Peter Lagaert vroeg enkele dagen geleden aan het N-VA-bestuur om uit te kijken naar een vervang(st)er. “Het combineren van het schepenambt met mijn  beroepsactiviteiten bleek zeer moeilijk te zijn. Door die combinatie botste ik op mijn limieten, met gezondheidsproblemen tot gevolg. In het belang van Zottegem en haar inwoners is het beter dat iemand de fakkel overneemt die voluit voor Zottegem kan gaan. Het is met bijzonder veel spijt dat ik die beslissing neem. Ik ga zowel de  inhoud van het werk als de fijne samenwerking met de medewerkers van de stad erg missen”, aldus schepen Lagaert.

 

Voluit voor Zottegem

Cynthia Van den Steen is een vertrouwd gezicht bij N-VA Zottegem. Al jaren is zij een vaste waarde in het bestuur en sinds 2012 ook lid van de Zottegemse gemeenteraad. De laatste jaren was ze fractieleidster. Vanuit die functie volgde ze uiteraard de werkzaamheden van het Zottegemse stadsbestuur dagelijks al van heel dichtbij op. Peter vervangen is dan ook een logische stap voor haar.

Cynthia: “Het is bijzonder jammer dat Peter om gezondheidsredenen de rol moet lossen. Ik wens hem het allerbeste toe. Ik zet zijn werk met veel goede moed verder. Het is belangrijk dat de Zottegemnaren op de domeinen Mobiliteit en Openbare Werken iemand krijgen die dagelijks aanspreekbaar is. Ik zal dan ook mijn job in de zorg de komende jaren stopzetten. Ik wil me helemaal wijden aan de uitdaging en er voltijds zijn voor de Zottegemnaren.”
 

Sterke vervanger

Het Zottegemse N-VA-bestuur betreurt het vertrek van Peter. Maar we zijn een hechte groep vrienden. Dat betekent vooral dat we ook zorg dragen voor elkaar en alle begrip opbrengen voor Peter zijn beslissing. Door deze vervanging zetten we onze sterkste mensen op de eerste rij.

Peter Lagaert blijft lid van de gemeenteraad en zal vanuit die rol nauw samenwerken met Cynthia  om de overdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is