Be-alert nog niet actief in Egmontstad

Op 26 juli 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid

BE-ALERT werd op 13 juni gelanceerd door minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon. Meer dan 200 burgemeesters hebben ondertussen een overeenkomst getekend. Zottegem hoort daar echter niet bij.

"Op de gemeenteraad van maart deed mijn fractie het voorstel dat het stadsbestuur een deelname aan eNoxus zou onderzoeken. Dat is een digitaal alarmeringsplatform. Het systeem laat toe duizenden burgers en hulpverleners tijdens noodsituaties in een mum van tijd via sms en de telefoonlijn te alarmeren en te informeren. De burgemeester antwoordde dat dit niet hoefde omdat Zottegem zich vanaf juni zou aansluiten bij BE-ALERT. Voor mijn fractie is dit minstens een evenwaardig alternatief", zegt Matthias Diependale (N-VA/ZAP).

Nu blijkt dat Zottegem nog steeds niet aangesloten is bij BE-ALERT voelt Diependaele zich met een kluitje het riet ingestuurd. "Erg dat ons stadsbestuur niet alle middelen gebruikt die voorhanden zijn om de veiligheid van onze burgers te verbeteren. In noodsituaties is het verwittigen van de bevolking van vitaal belang. Bovendien is het belangrijk een uniforme en duidelijke boodschap, afkomstig van de overheid, te verspreiden. Wie gewaarschuwd is, kan zo de juiste reflexen aan de dag leggen en de specifieke aanbevelingen opvolgen. We hopen dat het stadsbestuur snel werk maakt van haar belofte", besluit hij.

 

Bron: Het Laatste Nieuws/Vlaamse Ardennen, Wo. 26 Jul. 2017, Pagina 14

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is