Veilige schoolomgevingen Zottegem

Op 19 augustus 2014

N-VA-ZAP VRAAGT ACTIE VOOR VEILIGE SCHOOLOMGEVINGEN

 

1 september nadert met rasse schreden. Net als in andere steden en gemeenten, gaan die dag honderdduizenden kinderen en jongeren opnieuw naar school. Het verkeer wordt nog drukker in de spitsuren waardoor een veilige schoolomgeving meer dan ooit belangrijk is.

Sarah Aelbrecht (voorzitter N-VA – ZAP): “Als leerkracht weet ik maar al te goed dat een veilige schoolomgeving voor elke school een prioriteit is. Ook de ouders willen voor hun kinderen graag een veilige oversteekplaats, veilige schoolroutes en zo veel meer”.

Maar de vraag stelt zich of dit ook een prioriteit is voor het stadsbestuur? Reeds jaren klagen we de onveilige schoolomgevingen van de Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove en de basisschool in Grotenberge aan. Tot op heden is daar jammer genoeg niet veel aan veranderd. Reeds in 2009 sprak toenmalige schepen van Openbare Werken dat eenrichtingsverkeer in de Grotstraat, Parkstraat en Gentsesteenweg goedgekeurd werd. Ondertussen heeft onder de nieuwe bestuursploeg een proefperiode van zulke verkeerssituatie plaatsgehad. Maar wat zijn de resultaten hiervan? Wat is de evaluatie? Ook voor de Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove zou het huidige stadsbestuur een mobiliteitsconvenant met de Vlaamse Overheid sluiten. Hoe staat het daarmee? Heeft men hiervan al werk gemaakt?

Ook andere schoolomgevingen in Zottegem hebben nood aan verkeersveilige maatregelen, zoals een oversteekplaats die een goed uitzicht heeft en die verlicht is, en veilige schoolroutes, zo ingericht dat kinderen en jongeren zelfstandig naar school kunnen.

Prangende vragen die dringend een antwoord vereisen. Daarom vraagt N-VA – ZAP aan het stadsbestuur om onverwijld het initiatief te nemen om de verkeersveiligheid in alle schoolomgevingen te verbeteren. Inventariseer de knelpunten, stel maatregelen op en voer die ook uit. Breng veilige schoolroutes in kaart, zodat kinderen en jongeren veilig naar school kunnen fietsen en stappen”, besluit Aelbrecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is