Unaniem tegen schrappen pendeltreinen

Op 26 juni 2014

In de motie dringt de stad er bij de NMBS op aan om het schrappen van vroege en late pendeltreinen ongedaan te maken. De motie werd aanvaard, met toevoeging van enkele amendementen van de meerderheid.

Het stond in de sterren geschreven dat de motie aanvaard zou worden. Eerder al had burgemeester Jenne De Potter (CD&V) vanuit zijn functie als federaal parlementslid een open brief geschreven aan de NMBS tegen het nieuwe vervoersplan.

N-VA lijstte alle Oost-Vlaamse knelpunten op en maakte die over aan de NMBS.

 

Nefast

Enige tijd geleden werd ook door de provincieraad een motie gestemd waarin de NMBS gevraagd werd om het vervoersplan te herzien. In die motie werden onder meer ook de opmerkingen vanuit Zottegem meegenomen.

'Het aangepaste vervoersplan van de NMBS treedt in december in werking', begint gemeenteraadslid Matthias Diependaele (N-VA/ZAP). 'De plannen zijn nefast voor Zottegem. Heel wat pendelaars zijn bezorgd voor de gevolgen van de aangekondigde plannen. Sommige mensen zullen niet langer met het openbaar vervoer naar het werk kunnen. Anderen zullen hun dagindeling grondig moeten herzien. En voor iedereen zullen de reistijden verlengen. Heel wat mensen vrezen ook voor oplopende vertragingen.'

'Ik heb geen antwoord ontvangen op mijn open brief', reageert burgemeester De Potter. 'Er is echter wel een aangepast vervoersplan aangekondigd. Dat wordt voorgesteld op 27 juni. We hopen dat er goed nieuws voor Zottegem bij is.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is