Timing stadskernrenovatie

Op 11 augustus 2014

HANDELAARS IN HET ONGEWISSE

Deze morgen (11 augustus) werden op het Stationsplein in Zottegem boringen gedaan in het wegdek door een aannemer. Uiteraard doet dit onmiddellijk speculaties ontstaan over de start van de stadskernrenovatie. Al kon niemand met zekerheid bevestigen dat die boringen iets hadden te maken met de stadskernrenovatie.

Op zich is het uiteraard een goeie zaak dat er tekenen zijn dat de stadskernrenovatie dichterbij komt. Maar na contact met enkele handelaren blijkt dat niemand ook maar enige informatie krijgt over de eventuele start van de werken. Nochtans is het bijzonder belangrijk dat ondernemers en winkeliers weten wanneer de werken starten zodat zij hun voorzorgen kunnen nemen. Bepaalde handelaren plannen publiciteit om door te geven dat de winkel al dan niet open blijft of langs een andere weg toegankelijk blijft. Anderen moeten voorbereidingen treffen om eventueel hun personeel economisch werkloos te zetten. Zeker dat laatste moet op tijd worden aangevraagd. Als men dit niet op tijd weet dan kan dit handen vol geld kosten voor de handelaars. Nog anderen willen beroep doen op de tegemoetkoming van de Vlaamse overheid in geval van sluiting door werken. Ook dit moet op tijd worden aangevraagd.

Als N-VA – ZAP roepen wij nogmaals het gemeentebestuur op om duidelijkheid te verschaffen over de start van de werken. Het kan niet moeilijk zijn om de handelaars te informeren via de dekenijen of zelfs gewoon via een brief in de bus. Wij klagen het aan dat er over de stadskernrenovatie bijzonder weinig openheid wordt getoond door de Zottegemse meerderheid. Vooral de handelaars blijven daardoor op hun honger zitten en krijgen niet de kans om zich voldoende voor te bereiden op de komende werken.

Op de gemeenteraad van september zal N-VA-ZAP een aanvullend punt indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is