Schoolomgeving eindelijk veiliger

Op 22 augustus 2014

Het nieuwe schooljaar nadert met rasse schreden en net als in andere gemeenten en steden gaan ook in Zottegem op 1 september een paar duizend kinderen terug naar school. Oppositiepartij N-VA/ZAP maakte zich echter zorgen over de veiligheid aan de Zottegemse schoolpoorten. "Al jaren klagen we de onveilige schoolomgevingen van de Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove en de basisschool in Grotenberge aan. Tot op vandaag is daar jammer genoeg niet veel aan veranderd. De toenmalige schepen van Openbare Werken beloofde al in 2009 dat er in de Grotstraat, Parkstraat en Gentsesteenweg eenrichtingsverkeer zou komen. En wat zijn de resultaten van de proefstelling in de schoolomgeving", vroeg Sarah Aelbrecht zich af.

 

Asfaltweg

Het stadsbestuur beloofde bij de start van deze legislatuur om effectief werk te maken van veilige schoolomgevingen en hield woord. "De schoolomgeving in de Penitentenlaan in Velzeke werd vorig jaar al aangepakt en ook ter hoogte van De Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove werden al enkele aanpassingen uitgevoerd. Voor 1 september wordt ook de schoolomgeving in Grotenberge veiliger. Ook de Doolstraat, een smalle aardeweg tussen Godveerdegem en Grotenberge, werd geasfalteerd waardoor de fietsers.

het drukke verkeer kunnen ontlopen. Normaal wordt dit jaar ook nog de Stopweide geasfalteerd waardoor men zelfs van Erwetegem tot in Grotenberge binnendoor kan fietsen", reageert schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V).

Christ Meuleman, schooldirecteur in VBS Grotenberge, is tevreden. "Door een nieuwe parking in de Parkstraat worden de auto's aan onze schoolpoort grotendeels geweerd. De nieuwe parkeerstroken voor de klanten van de handelszaken hier in de straat en voor onze schoolbus moeten voor een betere doorstroming zorgen van verkeer. Wel blijft het jammer dat De Lijn weigert om het blokje om te rijden want anders kon de straat éénrichtingsverkeer worden. Maar mij hoor je zeker niet klagen", aldus de directeur.

 

Andere scholen

Voor de schoolomgevingen in Erwetegem en Strijpen liggen de zaken ietwat moeilijker. "Daar is een gerechtelijke procedure aan de gang over de onteigeningen waardoor de situatie daar geblokkeerd is", geeft de schepen nog mee.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is