Schepen vergelijkt N-VA met nazisme

Op 10 mei 2011

Zottegems schepen van Cultuur Dirk Van Herzeele organiseerde vorige week in de stadsbibliotheek een persconferentie om de tevredenheidsenquête van de bib en "Jazz at the Bib" voor te stellen. Aansluitend kondigde hij ook de nieuwe actie van een aantal linkse groeperingen aan: 'Splitsen, niet in onze naam'. Tijdens deze voorstelling lanceerden de organisatoren een regelrechte aanval tegen het Vlaams nationalisme.

Het Zottegemse N-VA-bestuur vindt het onaanvaardbaar dat een schepen misbruik maakt van de stedelijke bibliotheek om zijn eigen aanval tegen de N-VA in de verf te zetten. "Hoe zou de Zottegemse belastingbetaler er over denken mocht hij weten dat hapjes, drankjes en personeel tijdens deze persconferentie met belastinggeld werden betaald?", zegt Matthias Diependaele, Vlaams volksvertegenwoordiger. "Van Herzeele maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen te overspoelen met gratuite beschuldigingen en grove leugens. Zeggen dat het huidige Vlaamsnationalisme herinneringen opwekt aan het nazisme uit WO II, is wel een brug te ver."

Collaboratie

De organisatoren van 'Splitsen, niet in onze naam' kwamen zelfs nog eens terug op de collaboratie van de Vlaamse beweging met nazi-Duitsland en maakten de vergelijking met Übermenschen en Untermenschen zoals Vlamingen zich volgens N-VA nu ook superieur voelen tegen over Walen. "Over die beledigingen moeten we ons eigenlijk niet druk maken. In Zottegem is men wel wat gewoon als het aankomt op het uitschelden van burgers en gemeenteraadsleden. Dit toont enkele de inhoudelijke armoede van de Zottegemse socialisten. Aan die spelletjes doen wij niet mee. Het is duidelijk dat men het in Zottegem moeilijk krijgt om het slechte beleid van het stadsbestuur te verbergen. De mensen beginnen het door te hebben dat ze er al jaren niets van bakken en het belastinggeld van de inwoners over de balk gooien. Het stadsbestuur heeft er zelf geen vertrouwen meer in. Dan is het natuurlijk gemakkelijker om leugens de wereld in te sturen en er een scheldpartij van te maken."

Schepen Van Herzeele is zich echter van geen kwaad bewust. "Omdat we anders op drie verschillende plaatsen een voorstelling moesten houden, hebben we er voor gekozen dit samen te organiseren", zegt Van Herzeele. "En wat de aanval op N-VA betreft, hebben we enkel aangehaald wat in hun partijprogramma staat."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is