Renovatiewerken in Stationsstraat en Markt begonnen

Op 28 januari 2015, over deze onderwerpen: Stadskernrenovatie

De stadskernrenovatie in Zottegem is zijn tweede fase ingegaan en ook de werken in de Stationsstraat en op de Markt zijn begonnen. Dat betekent meteen dat het niet meer mogelijk is om op de Markt te parkeren. Een voorstel om de betalende parking op de oude brandweersite gratis te maken, werd door het stadsbestuur afgewezen.

De werken zitten met een paar dagen vertraging behoorlijk op schema. 'Nog voor het bouwverlof moeten de Stationsstraat, de Markt en de Zavel gedaan zijn', schetst schepen van Openbare Werken Paul Lievens (CD&V) de stand van zaken.

'Na het bouwverlof wordt gewerkt op de Markt aan de kant van de Hoogstraat, in de Hoogstraat en nog aan een stukje Zavel. Tegen eind oktober moet het stadscentrum helemaal vernieuwd zijn. Vanaf nu is de Markt niet goed meer bereikbaar.'

 

'Op de tanden bijten'

Gemeenteraadslid Ghislain Diependaele (N-VA/ZAP) vraagt om tijdens de duur van de werken de betalende parking op de oude brandweersite, naast het Gildenhuis, blauwe zone te maken.

Schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V) ziet daar geen heil in. 'Tijdens de werken willen we niets aan de bestaande parkeersituatie veranderen. Na de renovatiewerken zullen we een evaluatie maken en bekijken hoe er voldoende verkeersbeweging kan blijven bestaan. We vragen begrip voor de huidige moeilijke situatie. Wanneer we die parking blauwe zone maken, vrees ik dat die snel zal vol staan met buurtbewoners en dat is nog slechter voor de lokale handelaars die nu enkele maanden op de tanden moeten bijten'.

 

Bron: Het Nieuwsblad/Vlaamse Ardennen - Gentse Rand, Wo. 28 Jan. 2015, Pagina 22

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is