Parkeren in Bevegem blijft groot probleem

Op 12 april 2013

Zottegem Het gaat om de wijk tussen de Kastanjelaan en de Godveerdegemstraat, waar het Sint-Elisabethziekenhuis gevestigd is.

Pendelaars en ziekenhuisbezoekers parkeren zich in de straten en de bewoners zelf vinden geen parkeerplaats meer. Noodgedwongen vormden ze hun 'voortuin' om tot parkeerplaats door het aanleggen van steenslag. Er wordt tussen de bomen en op de trottoirs geparkeerd.

Buurtpleintje

Mobiel 21 maakte meer dan vijf jaar geleden een plan op om het parkeren te ordenen. Er was zelfs plaats voor een buurtpleintje. De volgende stap was het aanwijzen van een ontwerper om het plan te tekenen. Maar sinds vijf jaar werd over dat parkeerplan niets meer vernomen.

Maandag vraagt Open VLD om het plan terug uit de schuif te halen. Mobiel 21, een adviesorgaan rond mobiliteit, werkte op vraag van het stadsbestuur van Zottegem een plan uit dat een einde moest maken aan de parkeerproblematiek in de Acacialaan en de Dokter Van Wymerschlaan.

'Mobiel 21 heeft dat plan uit de doeken gedaan tijdens een bewonersvergadering', herinnert gemeenteraadslid Werner Vanderzwalmen zich. 'De toestand vroeg om zo'n plan. Er werd in de wijk zelfs gebruik gemaakt van openbaar domein om wagens te stallen. Die situatie is vandaag nog niet gewijzigd.' Open VLD vraagt zich af wat er met dat plan in al die jaren is gebeurd.

Plannen uitvoeren

'We stellen voor dat dit parkeerplan vijf jaar na de feiten opnieuw van onder het stof wordt gehaald. Indien nodig moet het aangepast worden aan recente ontwikkelingen. We blijven vragende partij voor georganiseerde parkeermogelijkheden waarbij het groen wordt geaccentueerd. Plannen zijn er niet alleen om op te stellen maar ook om vervolgens verder uit te werken. Daar wringt nu al vijf jaar het schoentje. Tijd om die bladzijde om te draaien en verder te werken aan de leefbaarheid in de getroffen wijken.'

Het voorstel wordt gesteund door de grootste oppositiepartij N-VA/ZAP.

'De toenmalige schepen ging dat op onze vraag allemaal in orde brengen en zelfs uitbreiden naar de aanpalende straten waar evenzeer parkeerproblemen bestaan', voegt gemeenteraadslid Tom Carnewal daaraan toe. 'Dat is allemaal dode letter gebleven. Ik begrijp ook niet waarom het stadsbestuur al de parkeerproblemen zo gefragmenteerd blijft aanpakken. Waar dient het duurbetaald mobiliteitsplan eigenlijk voor?'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is