Nieuw gemeenteraadslid bij N-VA – ZAP

Op 20 oktober 2014

Tijdens de gemeenteraad van maandag 20 oktober legt Sarah Aelbrecht de eed af als nieuw gemeenteraadslid van N-VA – ZAP. Ze volgt hiermee Sindy De Temmerman op die om persoonlijke redenen ontslag nam.

Sindy De Temmerman was in oktober 2012 rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad, maar besloot omwille van persoonlijke redenen ontslag te nemen. Ze blijft echter nog steeds bestuurslid van N-VA – ZAP.

Haar opvolger, Sarah Aelbrecht (37), is al bijna 14 jaar leerkracht Engels en Duits en geeft les aan de derde graad in het Koninklijk Atheneum Ninove. De enige relatie tot de lokale politiek komt echter van haar opa zaliger, Gerard Blaton, die eind vorige eeuw stadssecretaris van Zottegem is geweest. Het Vlaamse gedachtegoed echter is haar door haar vader Louis met de paplepel ingegeven.

Ze stelde zich voor het eerst kandidaat op de lijst van het kartel N-VA – ZAP bij de lokale verkiezingen in 2012. In maart 2013 werd ze verkozen als voorzitter van de partij. Verder is ze AGB-commissaris en vertegenwoordigt ze de partij in de bibliotheekraad. Ze neemt vanaf nu ook de taken van Sindy De Temmerman over in het Lokaal Overleg Kinderopvang en het beheersorgaan van CC Zoetegem.

Sarah Aelbrecht: “Het is mijn betrachting een positieve opbouwende oppositie te voeren, met soms stevige argumenten, maar wel steeds met wederzijds respect. Wat we de volgende jaren moeten doen, is de Zottegemnaren aantonen dat er een efficiënter en groter kostenbesparend beleid kan worden gevoerd. Twee en een half jaar geleden, een paar maanden voor de verkiezingen van oktober 2012, ben ik in de lokale politieke arena gestapt. Vandaag is het exact 30 jaar geleden dat mijn opa, Gerard Blaton, die secretaris was van Zottegem, ook na de fusie van 1976, met pensioen ging. Hij was opgevoed als een christen-democraat, maar ik weet van mijn moeder dat hij op sommige momenten voor de Volksunie heeft gestemd, omdat hij vond dat de Vlamingen soms beter verdienden. Mocht hij nog leven - hij zou zaterdag 95 geworden zijn – ben ik ervan overtuigd dat hij zeer trots zou geweest zijn op zijn oudste kleinkind. Tot slot wil ik  langs deze weg mijn 333 kiezers nog eens bedanken. Ik krijg nu de mogelijkheid om me in te zetten en te proberen hen, en hopelijk vele anderen, niet te ontgoochelen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is