N-VA-ZAP wil tijdelijke blauwe zone aan het Gildenhuis

Op 27 januari 2015, over deze onderwerpen: Parkeerbeleid

De werken in het centrum zijn volop aan de gang, vanaf het Stationsplein en de Stationsstraat tot op de Markt. Een reden te meer om eens goed te bekijken hoe het centrum vooralsnog bereikbaar te maken.

De handelszaken krijgen het hard te verduren. De verkeerscirculatie zal moeten herbekeken worden om de maximale bereikbaarheid van het centrum te garanderen. De vroegere beschikbare parkeerplaatsen vallen daardoor weg en bovendien is de dinsdagmarkt verplaatst naar enkele aanpalende straten van het centrum.  Dit maakt de zoektocht naar een parkeerplaats alleen maar moeilijker.

"N-VA-ZAP wil daarom voorstellen om van de parking aan het Gildenhuis tijdelijk blauwe zone te maken net zoals dit in de aanpalende straten het geval is.", stelt raadslid Ghislain Diependaele. Dit zou gepaard moeten gaan met een verbod op langparkeren op de  parking aan de bibliotheek in de Meersstraat, zodat de mensen die over een bewonerskaart beschikken hun wagen daar kwijt kunnen. Dit is voornamelijk nodig voor de bewoners die nu geconfronteerd worden met de marktkramen op dinsdag.  Met doordacht inzicht en het opvolgen van de mogelijke problemen kan men veel voorkomen.

N-VA-ZAP wil hiermee positief bijdragen om de hinder die deze werken meebrengen zoveel mogelijk te beperken.

 

Auteur(s):

Ghislain Diependaele

Contactinfo:

diependaele.debrauwer [at] skynet.be  |   0473/756942

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is