N-VA-ZAP verkoopt soep tijdens de Warmste Week

Op 17 december 2014

Niet alleen doneert N-VA-ZAP al haar zitpenningen van de maand december aan de Music for Life-actie, ook organiseert zij op 20 december een speciale actie voor het goede doel. De afdeling verkoopt dan soep gemaakt door Bram Bonamie, de ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’.

De week voor Kerstmis is traditioneel ‘De Warmste Week’ van het jaar. Dan vindt Music for Life plaats, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel. N-VA zet zich al jaren in voor MfL: samen met de lokale afdelingen bracht de partij vorig jaar bijna 33.000 euro bijeen voor het goede doel.

Vlaams fractieleider en Zottegemnaar Matthias Diependaele trekt dit jaar de actie in Oost-Vlaanderen ten voordele van het syndroom van Guillain-Barré, een niet-aangeboren perifere zenuwaandoening waarbij patiënten af te rekenen krijgen met verlammingsverschijnselen. In België krijgen 100 tot 300 mensen per jaar de diagnose. De zeldzame aandoening lijdt onder een gebrek aan belangstelling en financiële middelen voor onderzoek. Het ingezamelde geld
in Oost-Vlaanderen gaat integraal naar NEMA vzw, de Vlaamse vereniging voor neuromusculaire aandoeningen.

Naast een geldelijke bijdrage willen we ook letterlijk wat warmte brengen”, vertelt Diependaele. “Daarom verkopen we op 20 december verse soep van de hand van Bram Bonamie, de laatste winnaar van het programma de Beste Hobbykok van Vlaanderen. We serveren de soep in speciaal ontworpen N-VA-thermosbekers, waarmee je het warme gevoel van ‘De Warmste Week’ nog wat langer kan vasthouden.”

Afspraak voor het goede doel op 20 december 2014 tussen 12u en 18u op de markt van Zottegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is