Matthias Diependaele (N-VA) wordt Vlaams parlementslid

Op 9 juni 2009

Matthias (29) studeerde Rechten in Leuven. 'Tweeënhalf jaar geleden begon ik aan een stage bij Europees Parlementslid Frieda Brepoels (N-VA)', zegt de vrijgezel uit Erwetegem, wiens grootvader Renaat van '61 tot '74 VU-senator was.

'Toen er na zes weken plots een medewerker wegviel, vroeg Frieda mij om die plaats in te vullen', aldus Diependaele. 'Twee maanden geleden ben ik daarmee gestopt om mij ten volle voor te bereiden op de verkiezingscampagne. Die hebben we in Zuid-Oost-Vlaanderen heel grondig en professioneel aangepakt. We hebben hier in de streek een jonge ploeg die elkaar goed heeft geholpen. We gingen vooral voor inhoud met veel debatten en rechtstreeks contact met de kiezers.'

Toch was Matthias Diependaele totaal overdonderd door de uitslag. 'Het werd pas maandagmiddag duidelijk dat we die extra zetel binnen haalden', zegt hij. 'Uiteraard begonnen we in de verkiezingsnacht al te dromen. Nu wordt het hard werken. Gelukkig kon ik in het Europees Parlement al wat ervaring op doen. Ook heb ik een aantal goede vrienden in het Vlaams Parlement en het federale parlement. Ik hoop dat ik me van de partij mag bezighouden met dossiers die gelinkt zijn aan economie, kmo's en middenstand.  (edp)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is