Extra kortparkeerplaats aan station op komst

Op 21 november 2014

De werken voor de stadskernrenovatie zijn afgelopen maandag begonnen. De eerste fase speelt zich op het stationsplein af.

'Met de start van de centrumrenovatie duiken de eerste praktische problemen op', meent gemeenteraadslid Pascal De Corte.

 

Blauwe zone

'We doen een oproep aan het schepencollege om de tijdelijke kiss & ride-zone aan de bushaltes gedeeltelijk om te vormen tot een blauwe zone, waar maximum dertig minuten geparkeerd mag worden. De kiss & ride-zone wordt enkel 's morgens en 's avonds gebruikt, waardoor deze ruimte de rest van de dag en in het weekend onbenut blijft.'

'Voor de handelaars in het centrum vangt nu een moeilijke periode aan en het stadsbestuur dient de gevolgen voor hen tot een minimum te beperken. Deze zone gedeeltelijk om vormen tot een zone waar men enkel voor korte duur mag parkeren, is een oplossing voor het cliënteel van alle handelszaken die in de nabije omgeving gevestigd zijn.'

'Tevens vragen wij om een gedoogbeleid 's avonds zodat bezoekers van de plaatselijke horeca of sportzaal niet geverbaliseerd worden.'

Het stadsbestuur van Zottegem zit op dezelfde lijn, maar dit kan volgens hen niet van de ene op de andere dag ingevoerd worden.

'We hebben al aan de politie een advies gevraagd', antwoorden burgemeester Jenne De Potter (CD&V) en schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V).

 

Signalisatie aanpassen

'De kiss & ride en het kortparkeren kunnen perfect samengaan. Maar voordat we dat kunnen invoeren, dient een procedure gevolgd te worden. De politie is bezig met een advies, want er moet een tijdelijk politiereglement opgemaakt worden. Dan moet het schepencollege dat goedkeuren. Vervolgens moeten de bestaande borden overplakt worden en moet er aangepaste signalisatie geplaatst worden. Dat heeft wat tijd nodig. Met deze maatregel kunnen we op termijn wel de last beperken', klinkt het.

'Er is aan de politie gevraagd om 's avonds het parkeren aan het busstation te gedogen voor de bezoekers van de horeca en de sporthal. We gaan ook een evaluatie maken van de signalisatie in het algemeen op basis van de ervaringen van de eerste werkweek. Waar nodig zullen we bijsturen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is