Bestemming terreinen en schoolgebouw Beisloven

Op 24 oktober 2014

N-VA-ZAP PLEIT VOOR ONTMOETINGSCENTRUM SENIOREN

 

Op de gemeenteraad van maandag 20 oktober werden de intenties van de bestuursmeerderheid  over de herbestemming van de terreinen en het schoolgebouw te Beisloven toegelicht. N-VA-ZAP onthield zich bij de stemming, maar is het voorgestelde natuur-educatief centrum helemaal niet ongenegen.

Gemeenteraadslid Ghislain Diependaele verklaart: “De meerderheid vroeg de gemeenteraad een bedrag goed te keuren zonder dat daar een concreet plan aan gekoppeld werd. Wij zijn van mening dat je eerst goed moet plannen om dan verder te gaan met de uitvoering. Een blanco cheque toekennen met het belastinggeld van de Zottegemnaar is niet onze manier van werken.”

De onthouding tijdens de stemming heeft voor N-VA-ZAP dus te maken met de manier waarop het dossier behandeld wordt door de meerderheid. Een ‘Groen Educatief Centrum’ mag er voor onze partij evenwel gerust komen.

Bijkomend stelt N-VA-ZAP voor om er ook een ontmoetingsplaats voor senioren te voorzien. Ghislain Diependaele legt uit: “De Zottegemse senioren zijn al lang vragende partij voor een
petanquebaan in onze stad. De site van het schooltje in Beisloven leent zich hier uitstekend toe. Daarnaast is er absoluut nood aan meer ruimte voor senioren om samen te komen en zich te ontspannen, liefst dicht bij het centrum. We vragen dat de stad hier rekening mee houdt en onderzoekt of dit kan worden meegenomen bij de opmaak van de plannen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is