Nieuwe marktopstelling: veiliger, gezelliger én vlotter verkeer

Op 5 september 2023
Evelien De Both en Brecht Cassiman

Sinds 12 september staat uw favoriet marktkraam misschien op een andere plaats. Alle kramen staan sindsdien verzameld op de Markt, de Zavel, de Arthur Scheirisstraat en bovenaan de Heldenlaan. “Het nieuwe marktplan maakt de markt aangenamer en compacter voor de bezoeker én er is een vlottere verkeersdoorstroom.”

 

 

 

“De dinsdagmarkt in Zottegem bestaat al 500 jaar, maar ook markten evolueren,” verduidelijkt schepen van Middenstand Brecht Cassiman. “De jongste tijd vielen er vaak gaten in de opstelling, wat de beleving niet ten goede kwam. Een herschikking was nodig, ook om de verkeersstroom en de veiligheid tijdens de markt te verbeteren.”

In overleg met de marktkramers werden alle kramen samengebracht op de Markt, de Zavel, de Arthur Scheirisstraat en de bovenkant van de Heldenlaan. “Zo creëren we een compacte en aangename markt voor bezoekers en marktkramers”, vervolgt burgemeester Evelien De Both. “Ook hoeft het verkeer niet meer omgeleid te worden via de Kasteelstraat en de Graaf van Egmontstraat. Iedereen kan weer langs de Neerhofstraat richting Buke of Grotenberge.”

“Marktbezoekers kunnen ook weer vlot gebruikmaken van de ondergrondse parking in de Neerhofstraat. Een beslissing van het gezond verstand", knipoogt Brecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is