Geen kans voor criminaliteit in Zottegem

Op 16 augustus 2023
Evelien De Both

Burgemeester Evelien De Both draagt veiligheid hoog in het vaandel. Ze leverde het voorbije jaar heel wat inspanningen om de ergerlijke fietsdiefstallen aan het station tegen te gaan.

Burgemeester Evelien De Both verduidelijkt: “In samenspraak met de politiediensten en de NMBS ondernam ik actie. Zo werd de muur van de fietsenstalling aan de voorkant van het station afgebroken. Die ingreep zorgt voor meer sociale controle en vergemakkelijkt de controle door de politie.”

Ook achter het station werden maatregelen genomen. Daar werd een mobiele camera geplaatst ter hoogte van de fietsenstalling.

“Onze aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af”, bevestigt de burgemeester. “Ik wil hier ook een pluim geven aan onze politiediensten. Door de snelle reactie van de interventieploegen en het camerasysteem van de NMBS konden ze eind juni een internationale fietsdievenbende oppakken”.

Leden van die bende stonden op het perron met twee pas gestolen fietsen, klaar om de trein naar Brussel te nemen. Later bleek dat de bende verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen in binnen- en buitenland.

“Zolang ik burgemeester ben zal ik me samen met onze politiediensten ten volle blijven inzetten voor een veilig en proper Zottegem”, besluit Evelien stellig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is