Aanpassingen N46 voor meer veiligheid

Op 29 mei 2023
Cynthia Van de Steen en Evelien De Both

De stad Zottegem nam een aantal maatregelen om de N46 veiliger te maken. Bedoeling was om vooral de voetgangers zichtbaarder te maken in het straatbeeld en een betere toegang naar de Velzekestraat te voorzien, specifiek ter hoogte van de bushaltes.

 

 

 

 

In het voorjaar gebeurden op de N46 een aantal spijtige ongevallen ter hoogte van het kruispunt Provinciebaan en Velzekestraat. Uit onderzoek bleek evenwel dat de ongevallen niet te wijten zijn aan de inrichting van de weg.

Toch nam de stad Zottegem na overleg met het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer – de bevoegde wegbeheerder – een aantal initiatieven om het punt veiliger te maken, in afwachting van de volledige herinrichting.

  • Richting Zottegem (Vosken) werd aan de bushalte met schuilhuisje een voetpad voorzien, zodat de voetgangers veiliger naar de Velzekestraat en de Zwartestraat kunnen wandelen.
  • Richting Zwalm is er alleen een haltepaal in een stukje groen. De haltepaal voor de bussen richting Zwalm werd een aantal meter oostwaarts verschoven. Daar zijn voetgangers beter zichtbaar vanop de weg en hebben ze meer ruimte om op de bus te wachten, wat het voor hen veiliger maakt.

De volledige herinrichting van dit wegsegment is voorzien voor 2024-2025. Dan wordt een middengeleider geplaatst, zodat voetgangers in twee keer oversteken en zo nog beter zichtbaar zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is