Onenigheid over waar er parking moet komen

Op 6 oktober 2012

Volgens Groen moet het nieuwe stadsbestuur keuzes durven maken. "Ofwel kiezen we voor een autoluw centrum met een verkeersvrije markt, en dan moet er werk gemaakt worden van meer parking rond het centrum. Ofwel staan we met zijn allen in de file. Groen kiest voor de eerste optie, stap per stap", zegt Dieter Everaert (Groen) zonder omwegen. "De mentaliteit dat we overal voor de deur moeten kunnen parkeren moet doorbroken worden. Achter het station en aan het OCMW is ruimte om meer parking te voorzien. Uiteindelijk gaat het hier over parkings die 100 meter van het centrum liggen. Onderzoek toont trouwens aan dat detailhandel en horeca beter draaien in winkelwandelstraten, dan in straten met doorgaand verkeer."

Matthias Diependaele van N-VA/ZAP pleit voor het behoud van voldoende parkeerplaatsen voor kortparkeren. "Het winkelcentrum van Zottegem is een mengeling van winkels, horeca en dienstverlening. Dit betekent dat je er zowel terecht kan voor een winkelnamiddag, als voor een snelle stop voor een brood, een bankverrichting of een nieuw kapsel. Dit vraagt ook een specifieke inrichting van het stadscentrum. Cruciaal daarbij zijn de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid in het centrum. Wij hebben onderhandelingen gevoerd met private investeerders die interesse hebben om parkings te maken in het centrum. Waarom moeten wij deze gesprekken voeren en blijft het stadsbestuur in dit dossier langs de zijlijn staan", vraagt Diependaele zich af.

Stefaan De Moor (Open Vld) vindt dan weer dat het aantal parkeerplaatsen in het centrum moet behouden blijven. "De economie draait nu al op een laag pitje. Minder parkeerplaatsen in het centrum kan het einde van heel wat handelszaken betekenen."LDD Plus pleit dan weer voor een parkeertoren op de pendelparking achter het station. "Snel met de NMBS rond de tafel gaan zitten, is de boodschap", zegt Bruno Cheyns (LDD Plus).Sven Van Trappen van LEEF! stelt voor om de parking in Bevegem te gebruiken en van daaruit een shuttle in te leggen naar het centrum. "Op die manier komen er 400 gratis parkeerplaatsen bij en is een groot deel van het probleem al opgelost", meent de lijsttrekker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is