Doortrekkersterrein inzet verkiezingen

Op 26 juli 2012

De verschillende politieke partijen zetten zwaar in op de komst van een doortrekkersterrein in Zottegem. Toch verschillen ze duidelijk van mening over de lokatie van het terrein. "Er is een zone ingekleurd naast het zwembad in Bevegem. De plannen zijn trouwens al klaar", klinkt het bij sp.a. Maar volgens de oppositie hoort een doortrekkersterrein niet thuis in een woonwijk.

Ontegensprekelijk wordt de aanwezigheid van zigeuners op de Bevegemse Vijvers een belangrijk thema bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Zottegem. De woonwagenbewoners zijn immers een doorn in het oog van heel wat wijkbewoners in Bevegem. Festivals, fuiven, sportevenementen en de vele pendelaars die op zoek gaan naar een parkeerplaats in de wijk vormen voor hen al genoeg aan overlast. Met het oog op de verkiezingen stelden ze zelfs een memorandum op waarin ze vragen om toch ook eens rekening te houden met hun verzuchtingen. En uiteraard speelt de oppositie daar gretig op in.

 "Laat het duidelijk zijn dat niemand van ons iets heeft tegen de woonwagenbewoners. Iedereen is vrij om te kiezen welke samenlevingsvorm hij of zij wenst te beleven. Maar uiteraard moet die keuze passen in het lokaal maatschappelijk model. Wij steunen dan ook volmondig het beleid van minister Bourgeois voor het aanduiden en subsidiëren van terreinen waar woonwagenbewoners terechtkunnen maar koppelen daar evenwel drie heel concrete voorwaarden aan", zegt Matthias Diependaele(N-VA/ZAP).

Buurtbewoners

Een daarvan is het vinden van een geschikte locatie. "De Bevegemse Vijvers is dat niet want het is een recreatiegebied en grenst aan een woonwijk. De overlast die de laatste jaren al verschillende keren in de media kwam, is daar het beste bewijs van. Het is ook belangrijk dat de buurtbewoners betrokken worden bij deze beslissing maar elke dialoog over dit probleem werd door de burgemeester afgedaan als nonsens. Ten slotte moet er een duidelijk reglement worden opgesteld dat ook nageleefd wordt. En niet zoals nu waarbij de burgemeester naar eigen goeddunken de wet naar zijn hand zet." Als alternatief ziet N-VA/ZAP net als LDD en Open Vld het doortrekkersterrein liever langs de N42. "Daar ligt het in een industriezone en heeft niemand er last van", klinkt het. Maar het ziet er niet naar uit dat burgemeesterHerman De Loorvan zijn plannen zal afwijken. "Waarom naar een andere plaats zoeken als we daar al de geschikte locatie voor hebben. Dat werd trouwens in de gemeenteraad al goedgekeurd. We wachten enkel nog op de nodige vergunningen om de werken te laten starten", liet De Loor al een paar keer optekenen.Tenzij de burger er op 14 oktober anders over oordeelt, komt het doortrekkersterrein dus in Bevegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is