"Plannen te duur"

Op 9 oktober 2012

N-VA-ZAP stelde eerder dit jaar voor om de cultuurzaal onder te brengen in de oude gebouwen van het college, op de hoek van de Kasteelstraat en de Neerhofstraat. "Wij zijn ervan overtuigd dat het cultureel centrum daar tussen de 5 en 7 miljoen euro zou kosten", zegt Matthias Diependaele. "Het voorstel van de stad zou uitkomen op meer dan 11 miljoen euro. Door het cultureel centrum op de site van het oud college te bouwen, kan een private samenwerking tot stand komen. Dat houdt in dat privé-partners een deel van de kosten dragen, zoals bijvoorbeeld de aankoop van de site, het aanleggen van de omgevingsinfrastructuur en het aanleggen van een ondergrondse parking. In de bestaande gebouwen langs de Kasteelstraat en de Neerhofstraat kunnen de privé-partners appartementen, serviceflats, lofts en eventueel kantoren voorzien. En in het centrum van de site kan een splinternieuw cultureel centrum worden opgetrokken, met plaats voor de muziekacademie."

Stefaan De Moor van Open Vld is voorstander van een zaal volgens de noden en grootte van onze stad. "Een uitbreiding van zaal Rethorica moet zeker bekeken worden, omdat de stad daar al heel wat geld in geïnvesteerd heeft. Anders is dat allemaal weggesmeten geld geweest."

Sven Van Trappen van LEEF! heeft ook vragen bij de komst van een nieuwe cultuurzaal. "Besparingen dringen zich op, dus is er geen plaats voor luxeprojecten. De inwoners moeten zelf kunnen beslissen waar de stad hun geld insteekt."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is