"Koop en verhuur panden"

Op 10 oktober 2012

"Er zijn vergaande investeringen nodig om het handelscentrum van onze stad opnieuw aantrekkelijk te maken. Dit vergt een globale aanpak, wat betekent dat de volgende coalitie moet afstappen van de korte termijnvisie die het beleid in onze stad al jaren typeert", zegt Bruno Cheyns (LDD Plus).

Volgens Sven Van Trappen van LEEF! moet de stad zelf handelspanden opkopen, om die dan aan een voordeeltarief te verhuren aan startende ondernemers. "Daarnaast willen wij kleine en beginnende ondernemers, die zich geen eigen handelspand kunnen veroorloven, samenbrengen in een project van winkeldelen. Iedere handelaar betaalt dan voor zijn eigen deeltje van de winkel."Voor Stefaan De Moor (Open Vld) is de leegstand een teken van een stad in verval. "We kunnen uiteraard eigenaars van leegstaande panden beboeten, maar het is beter om een plan uit te werken om de leegstand te voorkomen. Er moet een beleid komen waarbij de economische handel in het centrum kan meegenieten van de handel aan de stadsrand."

Matthias Diependaele van N-VA-ZAP vraagt in de eerste plaats een volwaardige en voltijdse ambtenaar Lokale Economie. "Die moet werk maken van een totale aanpak. Rond hem of haar wordt dan een economische cel uitgebouwd, zodat ook andere relevante beleidsdomeinen betrokken worden in het economisch beleid van de stad."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is