Dan toch problemen met klinkers bij de stadskernrenovatie?

Op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Stadskernrenovatie

Het was gisteren even schrikken op de gemeenteraad. Bij het overlopen van de stadskernrenovatie gaf de schepen van openbare werken plots toe dat er mogelijks een probleem is met de klinkers of de wijze waarop deze werden gelegd. Volgens N-VA-ZAP-fractieleider Matthias Diependaele is dat de eerste keer dat iemand van de meerderheid dit erkent.

Nochtans zijn er heel wat mensen die dit in het verleden al ter sprake brachten. Maar die werden keer op keer in de hoek gezet, zonder aandacht te besteden aan de inhoud van de opmerking. Zo ook de bekende website waarop dit probleem al veelvuldig werd aangekaart. De N-VA-ZAP-fractie bracht het probleem al verschillende keren ter sprake op de gemeenteraad, samen met andere leden van de oppositie.

Gisteren kondigde de schepen aan dat een onafhankelijk onderzoekscentrum werd aangesproken om definitief uit te sluiten waarom de klinkers niet blijken vast te liggen. Wanneer mensen met de fiets over de klinkers rijden, breken ze af of schilferen er stukjes af. Het is de bedoeling om op korte termijn een oplossing te vinden hiervoor.

"De vraag is natuurlijk of het probleem te beperken is tot het gebruikte voegsel. Als er ook een probleem met de ondergrond blijkt te zijn, is de kans groot dat we over enkele jaren opnieuw met een ‘patattenveld’ zitten in het centrum van onze stad. Maar het is nog te vroeg om daarop vooruit te lopen. Ik hoop oprecht dat dit niet het geval is", stelt Matthias Diependaele.

De N-VA-ZAP-fractie roept het gemeentebestuur op om geen definitieve oplevering te tekenen tot er 100% zekerheid is over de oorzaak en voor er een oplossing is voor het probleem. Zoals gisteren ook gezegd heeft de aannemer er ook zelf alle belang bij om dit zo snel als mogelijk op te lossen. De Zottegemse burger mag hier niet het slachtoffer van worden. Daarnaast zou het misschien toch goed zijn om af en toe ook eens te luisteren naar opmerkingen van burgers op sociale media of opmerkingen uit de oppositie. In deze blijken zij gelijk te krijgen…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is